امروز: شنبه 15 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کاراموزی بررسی تقسیمات علوم جنایی

گزارش کاراموزی بررسی تقسیمات علوم جناییدسته: علوم انسانی
بازدید: 36 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 28 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 32

گزارش کاراموزی بررسی تقسیمات علوم جنایی در 32 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کاراموزی بررسی تقسیمات علوم جنایی در 32 صفحه ورد قابل ویرایش


مقدمه

    نیروی انتظامی که از آن با نام و واژه پلیس در سطح جهانی و بین المللی استفاده می شود یکی از نیروهای نظامی و امنیتی کشور محسوب می شود که امنیت داخلی کشور بر عهده همین نیرو می باشد البته وظایف متعدد و بی شماری خصوصاً در کشور ما بر عهد? همین نیرو می باشد . لذا وظیفه اصلی و کلی این نیرو برقراری امنیت و آرامش در سطح جامعه می باشد حال این ایجاد امنیت مستلزم تلاش و کوشش شبانه روزی پرسنل این نیرو می باشد . اهمیت مرزها ، کنترل جاده ها ، پلیس 110 و برخی فعالیتهای امنیتی اکثراً بر عهده نیروی انتظامی می باشد و همین امر سبب شده که ناجا طی سالهای اخیر اهتمام ویژه ای به این بخش ها مبذول دارد . کشور عزیز ما ایران از لحاظ میانگین سنی جمعیت یکی از جوانترین کشورهای جهان می باشد ، لذا فعالیت نیروی انتظامی در آن از حساسیت بیشتری برخوردار است .

    با اینکه مردم کشور ما پس از گذارندن جنگ تحمیلی 8 هشت ساله متوجه بسیاری از حربه ها ـ کینه توزی ها و دشمنیهای کشورهای غربی از جمله آمریکا بوده و هستند و بارها قاطعانه پاسخ آنها را داده اند . لذا باید قبول کنیم که نابهنجاری در داخل هر جامعه ای مسئله ای غیر عادی بنظر نمی رسد که بتوان روی آن را سرپوش گذاشت کشور ما نیز از این امر مستثنی نمی باشد . بر حسب آمارهای موجود در جامعه ما برای هر هزار نفر 4 نیروی پلیس وجود دارد و از سوی دیگر بخشی از همین مقدار نیروی پلیس نیز کارکنان وظیفه می باشد بدیهی است که بکارگیری کارکنان وظیفه با آموزشهای محدود و موقت در واحدهای انتظامی مخصوصاً در کلانتریها و پاسگاههایی که محل رجوع مردم با انواع متنوع مسایل می باشند مورد تأیید کارشناسان امور انتظامی و جامعه شناسان نمی باشد چرا که بصورت ناخواسته این کمبودها و فقدان آموزشها سبب نارضایتی نسبی یا کلان در سطح عموم خواهد شد بر این اساس آشنا سازی بیشتر مردم به حوز? وظایف و مسؤلیتهای ناجا و از سوی دیگر افزایش آموزش و تربیت نیروهای متخصص و کافی و ضرورتی هستند که پلیس انتظامی و کارکرد کلانتریها و پاسگاهها را به سوی تعالی و کارآمدی افزون تر سائق می گرداند . و انتظار می رود این دو سوی جریان متوازیاً مورد توجه فرماندهان محترم ناجا و برنامه ریزان و کارشناسان در داخل و خارج نیروی انتظامی قرار گیرد .

    اگر بخواهیم بصورت کلی از مسئله خارج  و آن را تخصصی تر مطرح و در مورد آن بحث نمائیم باید چند خطی بصورت مقدمه در خصوص موضوع مورد بحث ، که کشف علمی جرائم می باشد توضیحاتی ارائه شود .

    بزهکاری ریشه در تاریخ زندگی اجتماعی انسانها دارد و به سبب همین استمرار جرم در بستر زمان است که دورکیم ، جامعه شناس فرانسوی نیمه اول قرن بیستم ، از آن به عنوان « پدیده ای عادی » و اجتناب ناپذیر ، در کنار سایر پدیده های زندگی اجتماعی یاد می کند . با این همه در طول تاریخ مواحه انسانها با پدید? جرم تهولات مهمی را در ارتباط با دو مقول? مجازات و شیو? محاکمه و رسیدگی پیموده است . از شدت مجازاتها به تدریج و بویژه در یکی دو قرن اخیر کاسته شده و مفهوم انتقام و سزا دهی جای خود را به ضرورت بازپروری و بازسازگاری مجرمان داده است و انسانی شدن واکنشها و مجازاتها تحت تأثیر داده های جرم شناختی افقهای جدیدی را به روی علاقمندان حل مسائل جنایی گشوده است .

    ادله اثبات دعوای کیفری نیز که یکی از موضوعات دادرسیهای کیفری است تحولات چشمگیری یافته است در طول تاریخ ، شهادت و اقرار در اثبات جرائم نقش اساسی و اغلب انکار ناپذیری را بویژه در دور? دلایل قانونی ، ایفاد کرده است . در گذشته ، دلایل قانونی بر قاضی تحمیل می شد و او چاره ای  جز صدور حکم محکومیت بر مبنای دلایل ارائه شده نداشت .

اوردالی یا داوری ایزدی ، دوئل قضائی و شیوه های غیر متعارف کشف و اثبات جرائم نیز در کنار شهادت و اقرار یا در صورت فقدان آنها ، جایگاه خاصی را به خود اختصاص می داد و عدالت کیفری طی قرون متمادی با توسل به آنها تأمین می شده است . با این همه پیشرفت علوم و فن آوری در یکی دو قرن گذشته آثار خود را در همه زمینه ها و از جمله وسایل و ابزار کشف و اثبات جرائم آشکار ساخته است ، شهادت و اقرار بویژه در مواردی که تحت شکنجه و تهدید ، اکراه و اغوا اخذ شده باشد به تدریج اعتبار مطلق خود را از دست دادند و در برخی موارد نیز علم روان شناسی مقرون به صرفه بودن آنها را مورد تردید قرار داد .

    چنین است که به ارامی دور? دلایل قانونی سپری می شود و دور? اقناع وجدانی قاضی که از آن گاهی به علم قاضی نیز تعبیر می شود فرا می رسد . در این دوره دلائل علمی به تدریج جایگاه خاصی می یابد .

    تا آنجا که حتی شهادت و اقرار نیز در مواردی با محک آنها سنجیده می شود و علم جدیدی به نام جرم یابی ـ که متأسفانه در کشور ما گاهی به غلط از آن به جرم شناسی تعبیر می شود بر شاخه های علوم جنایی افزوده می شود . و پا به پای پیشرفت و توسعه علوم تجربی امکانات علمی و محکمه پسند و مؤثرتری برای کشف و اثبات جرم ، فراروی پلیس و محاکم قرار می گیرد .

    تردیدی نیست که پلیس علمی در کشور ما ، نسبتاً نوپاست و به همین دلیل منابع و متون علمی کافی و متناسب با نیاز روز در دسترس دانش پژوهان قرار ندارد .

    آنچه که بیان گردید مقدمه ای بود بر اهمیت پلیس و کارکرد آن در جامعه بویژه در جامعه ما که پس از این مقدمه می خواهیم مسئله کشف جرائم را بصورت علمی مورد بازگو و مطالعه قرار دهم .







فهرست :

ردیف


عنوان


صفحه

1 ـ


تقسیمات علوم جنایی                                                         


1

2 ـ


اهمیت پلیس علمی


2

3 ـ


تشخصی هویت اشخاص


6

4 ـ


روشهای قدیمی تشخیص هویت اشخاص ( مجرمان )


8

5 ـ


صحنه جرم و جمع آوری دلایل و مدارک


26

6 ـ


مهمترین دلایل و مدارک جرم که معمولاًٌ در صحنه های جرم بدست می آید




31

7 ـ


تشخص هویت ژنتیکی DNA


34

8 ـ


نتیجه گیری


35

9 ـ


فهرست منابع


36

10 ـ


ضمائم












تقسیمات علوم جنایی :

    علوم جنایی مجموعه علومی است که با پدید? جرم و بزهکاری در ارتباط است و برای کشف جرائم و احقاق حق و تأمین عدالت کیفری در خدمت دستگاه عدالت کیفری قرار می گیرند .

    این علوم عبارتند از : حقوق جزا ، جرم شناسی ، سیاست جنایی ، جامعه شناسی کیفری ، روان شناسی کیفری ، روان پزشکی کیفری ، کیفر شناسی و جرم یابی .

    جرم یابی که دربار? کاربرد علوم مادی در کشف جرائم و شناسایی مجرمان و اثبات جرم بحث می کند ، به سه شاخه پلیس علمی ، پزشکی قانونی و روان شناسی قضائی تقسیم می شود .

    بنابراین پلیس علمی ( کشف جرائم ) یکی از شاخه های جرم یابی به حساب می آید که موضوع بحث این مقاله می باشد .











اهمیت پلیس علمی ( کشف جرائم ) :

    برای روشن شدن اهمیت پلیس علمی که عمدتاً بر علوم تجربی و دلایل فیزیکی متکی است ابتدا ایجاب می نماید انواع دلایل و به عبارت جامع تر وسایل اثبات جرم مورد توجه و مقایسه قرار گیرد تا از این طریق اهمیت دلایل مادی در مقایسه با دلایل نظری در احقاق حق و تأمین عدالت کیفری روشن می گردد .

    دلایل ( وسایل ) اثبات جرم به طور اجمال عبارتند از : اقرار ، قسم ، شهادت ، شهود ، معاینات محلی ، قرائن و امارات و علم قاضی از دیدگاه این بحث این دلایل به دو دسته متمایز از هم تقسیم می شود .

1 ـ دلایل مادی یا شواهد عینی :

    همانند آثار انگشت ، خون ، اسپرم ، مو ، اسلحه ، گلوله ، پوکه ، خط ، امضاء و غیره ، این گونه دلایل قابل لمس ، مشاهده و ارائه و استناد بوده و رد و انکار آن غیر ممکن است در ذیل چند نمونه از نقش انکار ناپذیری اینگونه دلایل در کشف جرائم و رد ادعاهای واهی ذکر می گردد .



آثار انگشت :

    قاتلی پس از دستگیری و اعتراف قتل توانست از زندان فرار کند . چند ماه بعد جسد متلاشی شده و خشکید? شخصی در همان حوالی کشف گردید که از روی مشخصات ظاهری قابل شناسایی نبود و هیچ گونه مدرک و هویتی همراه نداشت . خانواد? قاتل فراری با استفاده از این فرصت و برای لوث نمودن موضوع قتل اولی و متهم کردن خانواد? مقتول مدعی شدند جسد مکشوفه همان قاتل فراری است که بعد از فرار توسط نزدیکان مقتول به قتل رسیده است ، تحقیقاتی که توسط قاضی مسئول پرونده در جهت رد یا اثبات ادعای آنان بدست آمد به نتیجه نرسید ولی با انگشت نگاری از انگشتان خشک و چروکیده جسد و مقایسه آن با آثار انگشت ذیل اوراق بازجوئی قاتل فراری به طور قاطع مشخص شد . که جسد مکشوفه قاتل فراری مورد نظر نیست .



مو :

    اتومبیلی با عابری تصادف کرد و با عبور از روی سر آن موجب مرگ وی شد راننده با اتومبیل از صحنه تصادف متواری گردید و کسی نیز نتوانست شماره آن را یادداشت کند بعداً هم که با توجه به اظهارات و نشانه های شهود اتومبیل مورد نظر شناسایی شد . راننده منکر تصادف یاد شده گردید . ولی کارشناس با معاین? دقیق قسمت زیر جلوبندی اتومبیل چند تار مو لای اتصالات فلزی آن کشف کرد که با موی مقتول کاملاً مطابقت داشت و رانند? اتومبیل چاره ای جز اعتراف به تصادف نداشت .

دستخط  :

    شخصی تنها وارث زن و شوهر ثروتمندی بود که برای تملک هر چه سریعتر اموال آنها هر دو را در محل سکونتشان به قتل رساند ولی چون تا چند روز پس از حادثه کسی از کشته شدن آنها اطلاع پیدا نکرد و اجساد در محل بودند قاتل از همسر خودش می خواهد با نوشتن و الصاق یادداشتی روی در وردی محل حادثه ، کشته شدن دو نفر مذکور را به اطلاع دیگران برساند . و همسرش نیز به همین نحو عمل نمود ، بعداً که موضوع قتلها پیگیری شد از روی تنها برگه ای که در محل بود ـ یعنی همان نوشته و استکتاب از مظنونین از جمله همسر قاتل ، نویسنده دستخط شناسایی شد که در بازجوییهای بعدی بانوی مذکور به ارتکاب قتل توسط شوهرش شهادت داد .

2 ـ دلایل نظری

    همانند : اقرار ، شهادت شهود ، قسم این قبیل دلایل قابل لمس و مشاهده و ارائه نیستند و اثبات واقعیت آنها مشکل است از سوی دیگر به تجربه ثابت شده که این دسته از دلایل بعضاً تحت تأثیر انگیزه های مالی ، عاطفی و روانی ، تهدید و ارعاب ، تطمیع ، فراموشی ، کینه ، حسد و کم هوشی ، بیماری و غیره قرار گرفته و واقعیتها روشن نشده است . بارها در عمل مشاهده شده اشخاص به یکی از علل فوق بر خلاف واقع به اعتراف جرمی اعتراف ، یا در مورد آنها شهادت داده یا قسم خورده اند و یا برعکس با وجود ارتکاب جرم ، به علت عدم اعتراف مرتکب یا سکوت و کتمان شهود ، کشف آنها مقدور نشده است .



روشهای فعلی تشخیص هویت اشخاص ( افراد عادی و مجرمان)

1 ـ عکاسی

الف ) عکاسی از مجرمان

    از همان ابتدای ظهور صنعت عکاسی ، عکس به عنوان یک وسیل? مؤثر برای تشخیص هویت افراد مورد توجه و استفاد? دست اندر کاران کشف جرائم و تشخیص هویت قرار گرفت .

    اهمیت عکس از آن جهت است که ممکن است انسان در حالی که به کسی یا چیزی نگاه می کند ، به علت عدم تمرکز حواس کمی وقت ، ضعف بینایی ، کور رنگی ، شب کوری ، کمی نور و غیره نتواند تمام یا قسمتی از جزئیات آن را ببیند ، و یا به خاطر بسپارد ولی عکس می تواند برای همیشه یک خاطر? زنده و گویا از سوژه مورد نظر در خود ضبط نماید و در مواقع ضروری در معرض دید قرار دهد و جزئیاتی را که احتمالاً به دلایل فوق و در برخورد اولیه از چشم کسی دور مانده یا فراموش شده است ارائه نماید .

ب ) کاربردهای عکس در تشخیص هویت

    عکس به عنوان یک وسیله مؤثر تشخیص هویت اشخاص به دو صورت کاربرد دارد .

1 .  تطبیق عکس با قیافه شخصی که احتمال می رود عکس متعلق به وی باشد.

در مواردی که از یک مجرم فراری مجهول المکان فقط عکس وی در اختیار پلیس باشد ، معمولاً پلیس عکس مذکور را تکثیر و به واحدهای تابعه بخشنامه می نماید تا چنانچه مأموران صاحب عکس را یافتند وی را دستگیر نمایند . حال اگر شخص مظنونی که با عکس شباهت دارد ، توسط پلیس دستگیر گردد ولی منکر ارتکاب جرم و فرار باشد ، کارشناس با تطبیق عکس با قیافه شخص دستگیر شده می تواند تشخیص دهد که وی واقعاً صاحب عکس مورد نظر می باشد یا خیر . تطبیق عکس افراد گمشده ، با این قبیل اجساد می توان آنها را شناسایی نمود .

2 . تطبیق عکسی که احتمال می رود متعلق به شخصی مورد نظر است با عکسهای قطعی و مسلم وی .

    در مواقعی که تعلق یک عکس به شخص بخصوصی مورد تردید باشد و به خود شخص هم جهت تطبیق قیافه با عکس دسترسی نباشد کارشناس می تواند عکس یاد شده را با عکسهای قطعی و مسلم این قبیل اشخاص که از آلبوم خانوادگی آنها پروند? کارگزینی یا بایگانی پلیس و غیره به دست می آید ، از نظر شکل و حالت اندامهای صورت و فواصل و وضعیتی که این اندامهای نسبت به هم دارند و غیره ، با هم مقایسه نموده و در مورد تعلق عکس به شخص مورد نظر اعلام نظر کند .

ج ) مقایسه کیفی عکس رنگی با عکس سیاه و سفید

    اگر چه از نظر وضوح ، عکس رنگی بهتر است ، ولی عکس و فیلم رنگی در اثر مرور زمان و تحت تأثیر عوامل محیط از قبیل حرارت ، رطوبت ، نور شدید و ... به تدریج کم رنگ شده و کیفیت اولیه خود را از دست می دهد . ولی عکس و فیلم سیاه و سفید از ثبات و دوام بیشتری برخوردار است .

د ) موانع شناسایی اشخاص و کشف جرم از روی عکس





صحنه جرم و جمع آوری دلایل و مدارک

مبحث اول : صحنه جرم

مبحث دوم : تعریف صحنه جرم

    صحنه جرم محلی است که مجرم اقدامات خلاف قانون خود را برای ارتکاب جرم در آنجا انجام داده است . در برخی از جرایم ممکن است علاوه بر صحن? اصلی جرم ، صحنه های جرم مکمل یا ثانوی نیز وجود داشته باشد . برای نمونه ، چنانچه در یک جنایت جسد مقتول به محل دیگری منتقل و مخفیانه دفن شده باشد ، محل وقوع قتل صحن? جرم اصلی بوده و محل دفن جسد صحن? جرم مکمل یا ثانوی است . در هر حال ، چون هدف اصلی از بررسی صحن? جرم ، بدست آموردن دلایل مادی مربوط به جرم واقعه است ابتدا تعریف دلایل مادی از دیدگاه کشف جرایم ذکر می گردد .

دلایل مادی یا فیزیکی یا شواهد عینی :

    دلایل مادی ، فیزیکی یا شواهد عینی ، دلایلی اند که در عالم وجود خارجی دارند و قابل لمس و مشاهده می باشند و طبعاً این قبیل دلایل قابلیت ارائه و استناد داشته اند و رد و انکار آنها نیز ممکن نیست .





2 . اهمیت صحنه جرم :

    در حقیقت صحنه جرم سرچشمه حقایق و اطلاعات مربوط به جرم و مجرم است و چنانچه به طور صحیح و اصولی مورد بررسی قرار گیرد ، ابتدای جاده ای است که به مخفیگاه مجرم منتهی می گردد . اصولی که بر اساس نظریه مبادله ( انتقال ) ، که در سال 1930 توسط ادموند لوکارد رئیس مؤسسه جرم شناسی دانشگاه لیون فرانسه ارائه شده ، حاکی از آن است اشخاصی که مرتکب جنایت می گردند ، تقریباً و به طور قهری آثاری از خود در صحنه جنایت یا نزد منجی علیه یا هر دو به جای می گذارند و به طور متقابل آثاری از صحن? جنایت یا منجی علیه یا هر دو نزد آنها به جای می ماند .

    با توجه به اصول فوق الذکر ، چنانچه در بررسی صحن? جرم دلیل و مدرکی به دست نیامد یا امکان ربط دادن جرمی به متهم مورد نظر مقدور نبود ، قبل از اینکه این امر به حساب فقدان دلیل گذاشته شود ، باید آن را به حساب نقص آموزش یا کمبود امکانات فنی کشف جرایم یا کم تجربگی نگذاشت .

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی بررسی تقسیمات علوم جنایی , کاراموزی بررسی تقسیمات علوم جنایی , کارورزی بررسی تقسیمات علوم جنایی , دانلود گزارش کارآموزی بررسی تقسیمات علوم جنایی , بررسی تقسیمات علوم جنایی , تقسیمات , علوم جنایی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر