امروز: سه شنبه 15 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

طرح حقوقی محدودیتهای اصل آزادی بخش مستقیم برنامه های ماهواره ای در اسناد حقوق بشر

طرح حقوقی محدودیتهای اصل آزادی بخش مستقیم برنامه های ماهواره ای در اسناد حقوق بشردسته: حقوق
بازدید: 59 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 116 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 116

طرح حقوقی محدودیتهای اصل آزادی بخش مستقیم برنامه های ماهواره ای در اسناد حقوق بشر در 116صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

طرح حقوقی طرح حقوقی محدودیتهای اصل آزادی بخش مستقیم برنامه های ماهواره ای در اسناد حقوق بشر

مقدمه:

امروزه مقبولیت یك كشور به رعایت اصول و آزادیهای حقو بشر بستگی دارد و كانون اصلی توجه افكار بین المللی است. اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق های بین المللی آن حدود و آزادیهای مدنی، سیاسی اجتماعی و فرهنگی بشر را تعیین می كند و «اندیشه حمایت از حقوق بشر همواره در طول تاریخ بعنوان عاملی برای مبارزه علیه ظلم و بی عدالتی و تلاش برای تامین حداقل حقوقی برای افراد جامعه مورد توجه بوده و در آثار فلاسفه و اندیشمندان بر آن تاكید شده است». (ارفای و دیگران، 1372: 13)

تجربیات تلخ جامعه بشری و تجارب دو جنگ جهانی و نقض شدید و هولناك حقوق انسانها بشر را بر آن داشته تا با تدوین حقوق اساسی و حیاتی بشر از مسایل پیش آمده برای بشر جلوگیری نماید.

هدف نهایی و انگیزه اصلی حمایت از حقوق بشر حفظ صلح و امنیت بین المللی است و این امر در مقدمه هر دو میثاق بین المللی حقوق بشر مورد توجه قرار گرفته است و «شناسایی جیثیت ذاتی و حقوق یكسان و غیر قابل انتقال كلیة اعضاء خانواده بشر مبنای آزادی، عدالت و صلح در جهان» اعلام دشه است. میثاقعای بین المللی حقو بشر ضمانت نامه های اجرای یاین حقوق هستند كه سازمان ملل به تصویب رساند. »دو میثاق بین الملل حقوق بشر و اساس حمایت قانوین از حقوق شناخته شده بشر بوسیلة سازمان ملل متحد را تشكیل می دهند و در یك بیان پایه گذار حقوق موضوعه در زمینة حقوق بشر هستند. (كیلیار، 1368: 636)

باید خاطرنشان كرد كه حقوق شناخته شده در میثاق ها مطلق نیستند بلكه مقید و تابع محدودیتهایی هستند و این حقوق را می توان به موجب قانون و با رعایت شرایطی تحدید نمود و به حال تعویق درآورد.

مثلاُ در میثاق حقوق مدنی و سیاسی نیز در ماده مشابهی به دولت ها اجازه تحدید یا تعویق برخی از حقوق را در مواقعی كه حالت فوق العاده عمومی بروز كند و حیات و موجودیت ملت را تهدید نماید، اعطا می كند. مشروط بر اینكه این تدابیر با سایر الزاماتی كه دولت ذیربط بر طبق حقوق بین الملل بر عهده دارد، مغایرت نداشته باشد و منجر به تبعیض منحصراً بر اساس نژاد، رنگ، جنس، زبان، اصل منشاء مذهبی یا اجتماعی نباشد. (شیخاتنی نژاد فلاح، 1280: 10)

حقوق مندرج در میثاق ها نباید محدود شود جز به موجب قانون و آنچه كه برای حفظ امنیت ملی، نظم عمومی، بهداشت یا اخلاق عمومی با حقوق و آزادیهای دیگران لازم است. اما مشكل اساسی در این زمینه برداشت و رویه های متفاوت و متناقض كشورها با یكدیگر در مورد اعمال محدودیت و تعلیق حقوق بشر است. اختلاف عقیده بین دولتها ناشی از عدم توافق در مورد جایگاه ویژه فرد در حقوق بین الملل و عدم تفسیر صحیح و روشن میثاق در این مورد است كه نیازمند تفسیری واحد و یكسان از سوی نهادهای بین المللی است. (همان، 9)

تحقیق حاضر در روند كلی تلاش خود، برای پاسخ به این سؤال است كه آیا با توجه به آزادیها و حقوق كه در اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاقهای آن نباشد، آیا محدودیتهایی برای این آزادیهات وجود دارند و اینكه این ازادیها چگونه حقوق بشر را تحدید و تدقیق (limitation and extraction) می سازند و چگونه بایستی این محدودیتها را راعایت كرد. بنابراین تحقیق حاضر بر این فرضیه استوار است كه با توجه به رعایت ضروری حقوق بشر در اسناد بین المللی و سازمان ملل و توجه آن در همه كشورها بدون توجه به نژاد، دین و مذهب، محدودیتهایی برای آن وجود دارد كه اجرای آن را مقید می سازد و برای اجرای آن ضرورت دارد كه قوانین خاصی نیز ایجاد شود تا بتواند بشكل همگانی و فراگیر درآید.

انگیزه اصلی از نگارش این پایان نامه و انتخاب موضوع تحقیق علاقه به موضوعات حقوق بشر و افزایش دانش و آگاهی لازم در این زمینه و سیطره ای كه ماهواره ها در عصر اطلاعات و ارتباطات نوری ایجاد كرده اند و فضایی را بوجود آورده اند كه جامعه شبكه ای (Network Society) را نوید می دهند و از طریق دیگر جامعة اطلاعاتی پی ریزی شده است كه جریان بین المللی اطلاعات و توزیع و نشر برنامه ها و اطلاعات ماهواره ای و غیره از اصول اولیه آن است. در این عصر، پرداختن به اساسی ترین نیاز بشری و حقوق آن از اهم واجبات است و لذا ضرورت دارد، نگاهی به ابزارهای جهانی سازی (Globalization) انداخت كه به قول مك لوهان دنیا را به یك «دهكده جهانی»  (Global village) تبدیل كرده اند و انسان در یك فضای نابرابر چگونه می تواند از حقوق برابر و فرصتهای برابر بهره برد و ازر این فضا برای همه آحاد بشری پس اندازی ذخیره نماید.

عدم امكان دستیابی سریع بر منابع دست اول خارجی و محدودیت استفاده از منابع اینترنتی و فراهم نبودن شرایط استفاده از روشهای مشاهده، پرسشنامه و مصاحبه با نهادهای بین المللی و مرتبط با محدودیتهای اصل ماهواره ای از مشكلات فراروی تحقیق حاضر بوده است.

روش اصلی تحقیق در این پایان نامه اسناد و كتابخانه ای بوده و بر اساس استدلال علمی و منطقی مطرح به بررسی مطالب مورد نظر از منابع فارسی و امگلیسی بهره گرفته است.

برای نیل به اهداف مورد نظر، مطالب و مباحث مربوط دد دو بخش كه هر بخش شامل چند فصل و گفتار می باشد، بیان شده است.

مدخل

عصر حاضر به درستی به عنوان عصر ارتباطات لقب گرفته است. عصری كه جهان مدرن را در مقیاسی بیش از پیش جهانی به هم نزدیك كرده و فضایی را بوجود آورده است كه به قول مك لوهان، دهكدة جهانی نامیده می شود. پیامها از فواصل دور به آسانی ارسال می شود، آنچنانكه افراد به اطلاعات و ارتباطی كه از منابع دور سرچشمه می گیرند، دسترسی دارند. ارتباطات نه تنهاد نقش اساسی در توسعه و پیشرفت هر جامعه ای ایفا می كند بلكه در جهان كنونی ایفاگر نقش مهمی در ارتباطات بین كشورها و حتی ملتهای مختلف جهان است.

رسانه ها آن چنان با تار و پود جوامع مختلف عجین شده اند، و چنان نقش در شكل دهی افكار عمومی و فرهنگ سازی بر عهده گرفته اند كه می توان آنها را با نقش سیستم عصبی در بدن انسان مقایسه كرد. ماهواره یكی از وسایل ارتباطی است كه پس از اختران، به رسعت مراحل تكمیل و تكامل خویش را پشت سر گذارده و امروزه به عنوان یكی از ابزارهای منحصر به فرد در انتقال تصاویر و پیامهای رادیویی و تلوزیونی در جهان ارتباطات مطرح شده است. «تحول فن آوریهای قادر به ارسال پیام از طریق امواج الكترومغناطیسی، همراه با ظهور سازمانهای ملی و بین المللی دست اندركار مدیریت و ادارة فضای طیف، نشان دهندة پیشرفت قطعی در جهانی شدن ارتباطات بود.» (تامپسون، 1378: 196)

این نقش غیر قابل انكار، از همان آغاز، سبب بروز نگرانیهایی در بسیاری از سیاستمداران، مصلحان و اندیشمندان جوامع مختلف شد و همین نكرانیها بود كه حتی مدتها قبل از آنكه عملاً از این رسانه در جهت انتثال پیامها و تصاویر تلوزیونی بهره برداری شود، كوششهای سیاسی  جهت قانومند كردن استفاده از آن به نحوی كه مورد قبول همة كشورهای جهان باشد به عمل آمده شاید در مقام مقایسه، كمتر موضوعی را در صحنه بین المللی بتوان پیدا كرد كه تلاش شده باشد قبل از ظهور و استفاده از آن، در صدد تنظیم و ندوین قواعد حقوق متناسب با رهره برداری صحیح از آن برآید.

در این فصل مفهوم و مبنای اصل آزادی پخش برنامه های ماهواره ای طرح یم شود.

سپس قلمرو این حق را در جهان امروز و اسناد و مدارك مورد بررسی قرار داده و با روش استنادی و استدلالی به طرح موضوع این مفهوم در اسناد حقوق بشر می پردازیم.

گفتار اول: ارتباطات و سیر تحول آن

ارتباطات یكی از قدیمی ترین فعالیت های بشری است و بشر به مدد ارتباط با همنوع خود توانسته است اولین اجتماعات بشر را پایه گذاری نماید. ارتباط را شامل تمامی فرآیندهایی می دانند كه در آن ارفاد همدیگر را تحت تأثیر قرار می دهند. ارتباطات از دیگاه تئودورسون، انتقال اطلاعات، اندیشه ها، نگرشها یا عواطف از یك شاخص یا گروه به گروه دیگری كه عمدتاً از طریق نهدها صورت می گیرد. (ویندال و دیگران، 1376: 18)

هر ارتباطی دارای عناصری است كه به طور كلی به شش قسمت تقسیم می شود. فرستنده، گیرنده، پیام، كانال، تاثیر و معنایی كه از آن درك می شود. فرستنده عنصر اولیه در فراگرد ارتباطات است و گاه به آن منبع گفته می شود. گیرنده، طرف مقابل هر كنش ارتباطی است و اساساً به آن مخاطب (audience) گفته می شود.

پیام (Message0 چیزی است كه مخاطب و ارتباط گر در آن اشتراك دارند و در آن سهیمند. معنی در ارتباطات از ابهام اساسی برخوردار است و از دیدگاه بعضی از اندیشمندان، معنی در پیام نهفته نیست بلكه در انسانها نهفته است و چیزهای شخصی هستند و بین فرد تا فرد متضادند. (محسنیان راد، 1379: كانال (Canal) به مجرای انتقال پیام گفته می شود و یا رسانه نیز گفته می شود. اثر رسانه ها، بیش از همه مورد توجه قرار گرفته و رویدادی است كه بدون حضور رویداد دیگر واقع نمی شود. و به یك عامل و یك واكنش نیاز دارد. (ویندال، 1376: 326) همین جنبة اثرات رسانه ای است كه گاه ما  شاهد محدودیتهای رسانه ای در جهان هستیم و باعث ضایع شدن حقوق می شود.

ارتباطات جمعی كه موضوع بحث این رساله است، شكل ماهواره ای آن و آزادی تا حدودی مورد بحث قرار می گیرد. انجمن بین المللی ارتباطات، ارتباط جمعی را چگونگی تولید و توزیع كالاها و خدمات مختلفی كه وسایل و فعالیت های فوق به عهده دارند و مطالعات و تحقیقات مربوط به محتوای پیامها و نتایج و آثار آن ها را شتمل می شود (كازنو، 253: 48)

وسایل ارتباط جمعی مولود محصول اندیشة انسانند از این رو منبعث از جامعه و متأثر از آنند. اما بعد از آنكه پیدا شدند و به كار رفتند، برحسب طرز استفاده ای كه از آنان بعمل می آید، می توانند سالم، آرام بخش یا مضر و انحراف برانگیز باشند.

دیدگاه مك كاری در زمینه ارتباط جمعی این است كه جمع (Mass) عده ای از افراد را در بر می گیرد كه منافعی مشترك آنان را به هم پیوند می دهد و رفتاری مشابه با هدفی یكسان را در آنان پدید می آورد. لیكن افرادی را كه جمع تشكیل می دهند، یكدیگر را نمی شناسند، تعامل آنان با یكدیگر ناچیز است، فعالیت های آنان با هم مرتبط نیست و به معنای دقیق كلمه سازمان یافته نیستند. 0كازنود، همان، 41) رسانه ها كه مجاری انتقال ارتباطات و بخصوص ارتباطات جمعی می باشند. نقش سریع كننده نهادی (instituinal vatalyst) را بر عهده دارند. این رسانه ها، جهان را به صورت یك كل به هم پوشیده درآورده و فرهنگ معاصر را در سرگرمیهای نوین اطلاعاتی دچار اشباع واقعیت كرده اند. در این عصر، تفاوت میان واقعیت و انگاره، نشانه ها و شبیه سازی واقعیت از میان رفته است. این امر به ایجاد آن چه، »ژان بودریار – استاد جامعه شناسی – صورتهای خیال می نامند، منجر شده است. یعنی باز تولید شبیه سازی شدة واقعیت كه تشخیص آن از واقعیت دشوار یا غیرممكن است. نتیجه ظهور فرا واقعیت (hyperreality0 است كه در عین حال كه واقعی نیست، واقعی تر از واقعی است. (كیوستیو، 1378: 194)

برای درك صحیح صحیح نقش رسانه ها در فرهنگ، بایستی گفت كه تماشا و گوش دادن به رسانه ها به هیچ وجه فعالیت انحصاری نیست، بلكه معمولاً به همراه انجام سایر كارهای خانه در هنگام صرف غذا با خانواده و ارتباطات اجتماعی انجام می گیرد. این فعالیت تقریباً همواره در پس زمینه حضور دارد و تار و پود زندگی ماست.

این متن فقط قسمتی ازطرح حقوقی طرح حقوقی محدودیتهای اصل آزادی بخش مستقیم برنامه های ماهواره ای در اسناد حقوق بشر می باشد

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

برچسب ها : طرح حقوقی محدودیتهای اصل آزادی بخش مستقیم برنامه های ماهواره ای در اسناد حقوق بشر , طرح حقوقی , محدودیتهای اصل آزادی بخش مستقیم برنامه های ماهواره ای در اسناد حقوق بشر , محدودیتهای اصل آزادی , دانلود طرح حقوقی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر