علم عبارتست از مجموعه ای از شناخت سازمان یافته درباره دنیای مادی، اجزای تشگیل دهنده و پدیده های موجود در آن كه با شیوه خاصی كه جهت رسیدن بدان شناخت به كار گرفته می شود مشخص و از سایر روشهای رسیدن به شناخت ممتاز می گردد علم دارای دو شاخه اصلیعلوم طبیعی، علوم اجتماعی تقسیم می كنند اولی به مطالعه پدیده های فیزیكی و بیولوژیكی می پردازد و دومی با جنبه
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
جامعه شناسی سیاسی
نوشته دكتر بیوك محمدی
- علم- جماعه شناسی- علم سیاست
علم عبارتست از مجموعه ای از شناخت سازمان یافته درباره دنیای مادی، اجزای تشگیل دهنده و پدیده های موجود در آن كه با شیوه خاصی كه جهت رسیدن بدان شناخت به كار گرفته می شود مشخص و از سایر روشهای رسیدن به شناخت ممتاز می گردد علم دارای دو شاخه اصلی:علوم طبیعی، علوم اجتماعی تقسیم می كنند اولی به مطالعه پدیده های فیزیكی و بیولوژیكی می پردازد و دومی با جنبه های مختلف رفتار انسان سر و كار دارد.
علوم اجتماعی با پیروی از اصول روش تحقیق در سایر علوم به یافته ها و تعمیم های معتبری دست می یابد. جامعه شناسان مثل سایر دانشمندان به نظریه پردازی دست می زنندداده ها را جمع آوری و سپس به تجزیه و تحلیل می پردازند.
بنابراین جامعه شناسی رشته ای از علم است و تمام خصوصیاتی را كه یك رشته علمی باید دارا باشد. دارا است.
جامعه شناسی مطلعه علمی رفتار اجتماعی انسان است. یا به معنی جامع تر مطالعهروند و الگوی كنشهای متقابل افراد و گروه ها اشكال سازمانها و گروه
های اجتماعی، روابط میان آنها و تأثیر گروه بر روی رفتار فرد است.
انسان احتیاجاتی دارد كه برای ادامه حیات باید برآورده شوند.(با شرایط اجتماعی محدودیتهایی در راه رفع این احتیاجات به وجود می آورند- لذا تنش و منازعه بین نیازهای انسان و شرایط موجود اجتماعی ایجاد می شود به درك این تنش را آگاهی سیاسی و بعد عملی آن را كه سعی در حل و فصل این منازعه دارد سیاست نام نهاده اند. از این می توان گفت كه سیاست عملی است اجتماعی كه سعی در حل تنش و منازعه بین احتیاجات انسان و واقیعات اجتماعی داشته علمی كه این پدیده را مطالعه می كند علم سیاست نام دارد.
فرق میان دو زمینه جامعه شناسی و علم سیاست را میتوان به این شرح اعلام كرد جامعه شناسی علم مطالعه جامعه وعلم سیاست علم مطالعه دولت است و در خصوص جامعه شناسی سیاسی باید گفت كه جامعه شناسی سیاسی پلی بین جامعه شناسی علم سیاست است نه بخش یا جزئی از این علوم.
و به این صورت تعریف می گردد كه زمینه ای از جامعه شناسی است كه با علل و نتایج اجتماعی، نحوه خاصی از توزیع قدرت در درون جامعه و بین جوامع و همچنین با تضادها و تعارضات سیاسی مختلف كه منجر به دگرگونی از توزیع قدرت می گردد سر و كار دارد.
دولت نهادی سیاسی- قانونی است كه در بر گیرنده تمام افراد سرزمین یك كشور می باشد. دولت در محدوده سرزمینش دارای حاكمیت است. بدان معنی كه مشروعاتی می تواند افراد دو گروههای موجود در سرزمین خود را مجبور به اطاعت از قانون كند. همچنین هر دولتی دارای یك حكومت است كه توسط آن سیاستی را اتخاذ و اعمال می كند. نظارت دولت بر حكومت ممكن اس توسط فرد یا گروهی كوچك و یا توسط اكثریت مردم صورت گیرد كه این امر موجب ایجاد اشكال مختلف دولت می گردد. حكومت دستگاه اداره كننده دولت میباشدكه مجموعه اقتدارات سه گانه دولتی یعنی قوای مققنه، مجریه و قضائیه را در اخیتار دارد.
لزوم دولت از جمله مسائلی است كه از قرنها پیش نیز در جامعه احساس میشده چرا كه وظیفه اساسی نهاد دولت ایجاد نظم و آرایش و هماهنگ ساختن فعالیتهای افراد آن جامعه است ولی در گذشته حتماً در جوامع حكومت وجود نداشت ولی سلسله مراتب قدرت وجود داشته است.
بی نیازی جوامع ابتدایی از وجود حكومت ناشی از سه عامل است:
1-كوچكی گروه
2-مالكیت عمومی
3-سنت پرستی
جهت دریافت فایل جامعه شناسی سیاسی لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
برچسب ها : جامعه شناسی سیاسی , دانلود جامعه شناسی سیاسی , سیاسی , جامعه شناسی , علوم اجتماعی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه