امروز: شنبه 8 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی در ماشین سازی اراک

گزارش كارآموزی در ماشین سازی اراکدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 59 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 253 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 48

گزارش كارآموزی در ماشین سازی اراک در 48 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش كارآموزی در ماشین سازی اراک در 48 صفحه ورد قابل ویرایش


فهرست


فصل اول

تاریخچه ، عملکرد و فعالیت ها  1…………………………..

ماشین سازی اراک……………….…………………… 1

گروه تولیدی فلزی و سازه……………………………… 3

گروه تولیدی ماشین و مونتاژ…………………………….. 4

گروه تولیدی متالوژی…………………………………. 6

گروه نصب و راه اندازی……………………………….. 9

کنترل…………….……………………………….. 11

کنترل کیفیت……………….……...……………….. 13

کنترل مرغوبیت…………………......………………. 13

گروه خدمات فنی و پشتیبانی…………………………… 14

مجتمع آموزش 16…………….…….....………………..





فصل دوم

ساختار ، عملکرد وکاربرد20 ....................................... PLC

معرفی PLC 21…….……………………….…………

سخت افزار PLC 28…………….………………..……

مدول منبع تغذیه 29……………………………………..

واحد پردازش مرکزی32…………………………………

حافظه33......................................................................

ترمینال ورودی34.…….…………..……………………

ترمینال خروجی…………………………………….. 36

مدول ارتباط پروسسوری……………………………… 39

مدول رابط……….………………………………… 40

تصویر ورودی ها……………………………………. 42

تصویر خروجی ها…………………………………… 43

فلگ ها ، تایمر ها و شمارنده ها…….…………………… 44

انبارک یا آکومولاتور46…………..……………………..

واحد برنامه نویسی……..…………………………….. 46





فصل اول : تاریخچه



شركت ماشین سازی اراك

با اهداف پشتیبانی از صنایع بنیادین،انجام پروژه های گوناگون و تولید فرآورده های متنوع صنعتی در سال1347 در زمینی به مساحت 36 هكتار در جوار شهر اراك تأسیس و در سال 1351 به عنوان اولین هسته صنعت سنگین كشور مورد بهره برداری قرار گرفت.

این شركت با قابلیت و توانایی های علمی، فنی و تخصصی در زمینه های طراحی، ساخت،نصب و راه اندازی تجهیزات پالایشگاهی، پتروشیمی، نیروگاهی و تولید ماشین آلات صنعتی به مثابه یك صنعت كارخانه ساز تاكنون پروژه های عظیم و ارزنده ای را با كیفیت بسیار مطلوب به اجرا در آورده است یا در دست اجرا دارد.این مجتمع عظیم صنعتی با بهره مندی از حدود 3600 نفر نیروی متخصص و كار آزموده تنها مجموعه ای است كه تمامی امكانات و تجهیزات لازم در فرآیند تولید انواع محصولات صنعتی و اجرای پروژه های بزرگ ملی را به صورت یكجا در خود جای داده است.



گروه تولیدی فلزی و سازه

این گروه با در اختیار داشتن حدود50000 متر مربع فضای مسقف كارگاهی در زمینه تولید پل و سازه های فلزی، تجهیزات پروژه ای فعالیت می نماید. طراحی و ساخت انواع مخازن ذخیره سقف ثابت و سقف شناور در ظرفیت های مختلف، انواع مخازن تحت فشار كروی و استوانه ای (ثابت، سیار، زیرزمینی) از توانایی های بالقوه گروه فلزی و سازه می باشد،كه مطابق استانداردهای جهانی و بالاترین ضرایب اطمینان و دقت قابل مقایسه با شركت های معتبر خارجی صورت می گیرد. از دیگر توانمندیهای این گروه ساخت انواع دیگهای بخار تا ظرفیت 70000 پوند در ساعت با فشارهای مختلف، دیگهای آب گرم،تجهیزات مورد استفاده در شركت ملی گاز از قبیل هیتر های غیر مستقیم گاز دز ظرفیت های مختلف،فیلتر های گاز طبیعی، مبدلهای حرارتی، اودورایزر، لانچر، ریسیور، فیلتر، اسكرابر، سپریتور،ریكاوری بویلر و… می باشد.

گروه فلزی و سازه همچنین به طراحی و ساخت سازه های عظیم فلزی از قبیل آشیانه چند منظوره هواپیما،دریچه های هیدرومكانیكال سدها و نیروگاههای آبی، دودكش های نیروگاهی،انواع پلها از قبیل راه آهن،پل قوسی،پل تیر مشبك(روستایی)، پل پیش ساخته(بیلی)، پل خرپائی و پل كف فلزی پرداخته است.واحدهای طراحی این گروه با به كارگیری آخرین امكانات رایانه ای، نرم افزارهای گوناگون و استفاده از استانداردهای معتبر بین المللی از قبیل API, AASHTO, AD, DIN, B.S, ASME بزرگترین پروژه های صنعتی را طراحی نموده اند.



گروه تولیدی ماشین و مونتاژ

این گروه قابلیتهای متنوعی را در زمینه، ارائه خدمات ماشینكاری، ساخت و مونتاژ انواع قالبها و فیكسچر ها، طراحی و ساخت جرثقیل های هیدرولیك، بوم، خشك كامیونی، موبایل و جرثقیل های ساختمانی در 14 مدل درتناژهای مختلف دارامی باشد.

علاوه براین ساخت قطعات صنعتی مورد نیاز سایر كارخانجات تولیدی، ساخت و مونتاژ انواع جعبه دنده ها و انجام سفارشاتی از قبیل ماشینكاری قطعات سنگ شكن، محور راه آهن، شیر آلات مورد مصرف در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، توربین های نیروگاههای بادی، واحد های فرآورش نفت خام (M.O.T)، فلنج های تحت فشار، میز ها و غلطكهای كارخانجات نورد، قطعات دكلهای حفاری، تجهیزات مورد استفاده در صنعت قند از قبیل سیستم دیفیوزر، تفاله خشك كن و … ، ساخت ماشین آلات واحد خنك كنندة شمش كارخانجات فولاد،طراحی و ساخت تجهیزات استخراج معادل ذغال سنگ و سنگ آهن شامل:فیدر، كانویر، واكنهای معادن، وینچ،الواتور و انواع جكها در این گروه انجام گرفته است.همچنین طراحی و ساخت انواع كوره های صنعتی تولید فولاد برای اولین بار در ایران همچون پروژه كوره های عملیات حرارتی تا ظرفیت 200 تن فولاد سازی اسفراین و كوره های واگنی 60 تنی طرح توسعة آهنگری و كوره VODC، طرح توسعه ریخته گری كارخانه ماشین سازی اراك، طراحی و ساخت قالبهای لغزنده و گام به گام بتون ریزی مورد استفاده در پوژه های سد سازی و نیز انواع،شیر آلات پروانه ای و هاول بانگر سدها از قبیل سد شهید یعقوبی و بسیاری محصولات دیگر نمایانگر توان و قابلیتهای ممتاز این گروه می باشد.



گروه تولیدی متالوژی

این گروه تولیدی متشكل از 3 كارگاه عمده:

1)   ذوب و ریخته گری

2)    آهنگری

3)   گلوله زنی

كه با برخورداری از 500 نفر نیروی ماهر و متخصص و دارا بودن تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته در زمینه ذوب و ریخته گری و پرسها و چكشهای آهنگری منحصر به فرد خود و همچنین تجهیزات عملیات حرارتی پیشرفته در زمینه تولید انواع قطعات ریخته گری، قطعات آهنگری، گلوله های فولادی با خواص ضد سایشی، تهیه قطعات و شمشهای فولادی با سطح مقطع دایره تا قطر530 میلیمتر و سطح مقطع چهار گوش تا ضلع 600 میلیمتر،محور ها و رینگ های فولادی، فلنجهای تحت فشار،قطعات خودرو، محور و بانداژ راه آهن، غلطكها، بلوكهای فولادی،بوش و سیلندر در ابعاد مختلف فعالیت می نماید و قادر است همه نوع آلیاژ اعم از فولادهای كربنی و آلیاژی و چدن های آلیاژی را بر اساس استانداردهای شناخته شدةبین المللی مانند DIN و ASTM و …  مطابق نظر سفارش دهندگان تولید نماید.

در این گروه به منظور تولید فولادهای گاززدائی شده، افزایش درجه خلوص، بهبود خواص مكانیكی و نیز تهیه فولادهای ضد زنگ از سیستم پیشرفته VODC ریخته گری در خلاء استفاده می شود.





گروه نصب و راه اندازی

این گروه با بهره مندی از كادر متخصص و مجهز توانسته است در مقیاس بسیار وسیعی نسبت به نصب و راه اندازی پروژه های پر اهمیت و استراتژیك نظیر پلهای عظیم راه آهن بافق،بندر عباس، پل پاكستان، پلهای دیگر و آشیانة چند منظوره هواپیماهای بوئینگ747 ، مخازن سقف ثابت و سقف شناور در اكثر پالایشگاهها و مجتمع های پتروشیمی.از قبیل مخزن ذخیره 000/330/1 بشكه ای پالایشگاه اصفهان و 000/000/1 بشكه ای خارك و … ، مخازن كروی پتروشیمی اصفهان، تبریز و پالایشگاه هشتم بندر عباس و … اقدام نماید.

در این رابطه نصب تجهیزات پروژةآروماتیك پتروشیمی اصفهان واحد های H, M,T) (پالایشگاه هشتم بندر عباس از مواردی است كه توان تكنولوژیكی این مجموعه را به نمایش می گذارد.

در جمهوری اسلامی ایران هیچ مجتمع پالایشگاهی، پتروشیمیائی و یا صنایع گازی را نمی توان یافت كرد كه این گروه در نصب و راه اندازی آن سهیم نباشد.پروژه عظیم نصب و راه اندازی ماشین آلات و تجهیزات كارخانة نورد سنگین كاویان اهواز با حضور فعال گروه نصب ماشین سازی اراك در حومةشهر اهواز به اجرا در آمده است.

این گروه در راه اندازی كارخانه آلومینیوم المهدی بندر عباس،آذر آب اراك. نساجی بروجرد، فولاد آلیاژی یزد و قند دزفول حضوری فعال داشته و از جمله پروژه های برجسته ای كه اجرا نموده نصب دودكش 220 متری نیروگاه شهید رجائی قزوین می باشد.

كارگاههای این گروه در محل نصب و راه اندازی پروژه ها بر پا شده و پس از تكمیل طرح به كار خود خاتمه می دهند.

گروه نصب و راه اندازی در خلال عملیات خود از انواع مختلف روشهای جوشكاری نظیر استیلن، آرگون، قوس الكتریكی،دستگاههای آزمایشات غیر مخرب و … مطابق آخرین استانداردهای بین المللی استفاده می نماید.





فصل دوم : ساختارPLC



PLC ازعبارتprogrammmable Logic Controler به معنای كنترل كننده منطقی قابل برنامه ریزی گرفته شده است.P LC، كنترل كننده ای نرم افزاری است كه در قسمت ورودی، اطلاعاتی را به صورت باینری دریافت و آنها را طبق برنامه ای كه در حافظه اش ذخیره شده پردازش می نماید و نتیجه عملیات را نیز از قسمت خروجی به صورت فرمانهایی به گیرنده ها و اجرا كننده های فرمان (Actuators) ارسال می كند.

به عبارت دیگر PLC عبارت از یك كنترل كننده منطقی است كه می توان كنترل را توسط برنامه برای آن تعریف نمود و در صورت نیاز، به راحتی آن را تغییر داد.

وظیفه PLC قبلاً بر عهده مدارهای فرمان رله ای بود كه استفاده از آنها در محیطهای صنعتی جدید منسوخ گردیده است.اولین اشكالی كه در این مدارها ظاهر می شود آن است كه با افزایش تعداد رله ها حجم و وزن مدار فرمان، بسیار بزرگ شده، همچنین موجب  افزایش قیمت آن می گردد.برای رفع این اشكال، مدارهای فرمان الكترونیكی ساخته شدند ولی با وجود این، هنگامی كه تغییری در روند یا عملكرد ماشین صورت می گیرد مثلاًدر یك دستگاه پرس، ابعاد، وزن، سختی و زمان قرار گرفتن قطعه زیر بازوی پرس تغییر می كند، لازم است تغییرات بسیاری در سخت افزار سیستم كنترل داده شود.به عبارت دیگر اتصالات و عناصر مدار فرمان باید تغییر كند.

با استفاده از PLC  تغییر در روند تولید یا عملكرد ماشین به آسانی صورت می پذیرد، زیرا دیگر لازم نیست سیم كشی ها (Wiring) و سخت افزار سیستم كنترل تغییر كند و تنها كافی است چند سطر برنامه نوشت و به PLC  ارسال كرد تا كنترل مورد نظر تحقق یابد.

ازطرف دیگر قدرت PLC در انجام عملیات منطقی، محاسباتی، مقایسه ای و نگهداری اطلاعات به مراتب بیشتر از تابلوهای فرمان معمولی است.P  LC به طراحان سیستم های كنترل این امكان را می دهد كه آنچه را در ذهن دارند در اسرع وقت بیازمایند و به ارتقای محصول خود بیندیشند، كاری گه در سیستم مستلزم صرف های قدیمی هزینه و به خصوص زمان است و نیاز به زمان، گاهی باعث می شود كه ایده مورد نظر هیچ گاه به مرحله عمل درنیاید.

هر كس كه با مدارهای فرمان الكتریكی رله ای كار كرده باشد به خوبی می داند كه پس از طراحی یك تابلوی فرمان، چنانچه نكته ای از قتم افتاده باشد، مشكلات مختلفی ظهور نموده، هزینه ها و اتلاف وقت بسیاری را به دنبال خواهد داشت.به علاوه گاهی افزایش و كاهش چند قطعه در تابلوی فرمان به دلایل مختلف مانند محدودیت فضا، عملاً غیر ممكن و یا مستلزم انجام سیم كشی های مجدد و پر هزینه می باشد.

اكنون برای توجه بیشتر به تفاوتها و مزایای PLC نسبت به مدارات فرمان رله ای، مزایای مهمPLC را نسبت به مدارات یاد شده بر می شماریم.

1)   استفاده از PLC موجب كاهش حجم تابلوی فرمان می گردد.

2)  استفاده از PLC مخصوصاًدر فرآیندهای عظیم موجب صرفه جوی قابل توجهی در هزینه،لوازم و قطعات می گردد.



تصویر ورودی ها (PII)

قبل از اجرای برنامه،C PU وضعیت تمام ورودی ها را بررسی و در قسمتی از حافظه به نام PII نگهداری می نماید. جز در مورد استثنایی و تنها در بعضی از انواعPLC، غالباًدر حین اجرای برنامه،C PU به ورودی ها مراجعه نمی كند بلكه برای اطلاع از وضعیت هر ورودی به سلول مورد نظر در PII رجع می كند.در برخی موارد این قسمت از حافظه، (Input Image Table) IIT نیز خوانده می شود.



تصویر خروجی ها (PIO)

هرگاه در حین اجرای برنامه یك مقدار خروجی بدست آید، در این قسمت از حافظه  نگهداری می شود. جز در موارد استثنایی و تنها در برخی از انواع PLC ، غالباً در حین اجرای برنامه، CPU به خروجی ها مراجعه نمی كند بلكه برای ثبت آخرین وضعیت هر خروجی به سلول مورد نظر در PLO رجوع می كند و در پایان اجرا ی برنامه،آخرین وضعیت خروجی ها از PLO به خروجی های فیزیكی منتقل می گردند.در برخی موارد این قسمت از حافظه را Output Image Table) OIT) نیز می گویند.



فلگ ها ، تایمر ها و شمارنده ها

هر CPU جهت اجرای برنامه های كنترلی از تعدادی تایمر، فلگ و شمارنده استفاده می كند.فلگ ها محل هایی از حافظه اند كه جهت نگهداری وضعیت برخی نتایج و یا خروجی ها استفاده می شوند.جهت شمارش از شمارنده و برای زمان سنجی از تایمر استفاده می گردد. فلگ ها، تایمرها و شمارنده ها را از لحاظ پایداری و حفظ اطلاعات ذخیره شده می توان به دو دسته كلی تقسیم نمود.

1)پایدار(Retentive) به آن دسته از فلگ ها،تایمر ها و شمارنده هایی اطلاق می گردد كه در صورت قطع جریان الكتریكی(منبع تغذیه) اطلاعات خود را از دست ندهند.

2)ناپایدار (Non-Retentive) این دسته بر خلاف عناصر پایدار، در صورت قطع جریان الكتریكی تغذیه، اطلاعات خود را از دست می دهند. تعداد فلگ ها، تایمر ها و شمارنده ها در PLC های مختلف متفاوت می باشد اما تقریباً در تمامی موارد قاعده ای كلی جهت تشخیص عناصر پایدار و ناپایدار وجود دارد.

فرض كنید كه در یك نوع PLC خاص تعداد فلگ ها، تایمر ها و شمارنده ها به ترتیب p,n,m باشد تعداد عناصر پایدار و ناپایدار با یكدیگر برابر است. بنابراین تعداد این عناصر به ترتیب  /2 ,n/2, m/2  Pمی باشد.المان هایی كه شمارنده آنها از مقادیر نصف یعنی p/2,n/2,m/2 كوچكتر باشد پایدار و بقیه، عناصر ناپایدار هستند. به طوركلی می توان گفت كه نیمه اول این عناصر، پایدار و نیمه دوم ناپایدار می باشد.

فرض كنید كه در یك نوع PLC ،16 شمارنده (C0-C15) تعریف شده باشد بنابر قاعده مذكور شمارنده های C0-C7 همگی پایدار و شمارنده های C8-C15 ناپایدار می باشند.



انبارك یا آكومولاتور(ACCUM)

انبارك یا آكومولاتور یك ثبات منطقی است كه جهت بارگذاری یا به عبارت دیگر لود نمودن اطلاعات  استفاده می گردد. از این ثبات جهت بار گذاری اعداد ثابت در تایمر ها، شمارنده ها، مقایسه گرها و … استفاده می شود.

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی در ماشین سازی اراک , کاراموزی در ماشین سازی اراک , کارورزی در ماشین سازی اراک , دانلود گزارش کارآموزی در ماشین سازی اراک , ماشین سازی اراک , ماشین سازی , اراک

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر