امروز: جمعه 7 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

طرح آماری نظام مدیریت مبتنی بر عملكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان

طرح آماری نظام مدیریت مبتنی بر عملكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییاندسته: آمار
بازدید: 131 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 74 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 29

طرح آماری نظام مدیریت مبتنی بر عملكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان در 29 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

پروژه آماری نظام مدیریت مبتنی بر عملكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان در 29 صفحه ورد قابل ویرایش

خلاصه : 

مقدمه : با توجه به تاکیدی که در سالهای اخیر بر مدیریت مبتنی بر شواهد شده است و یکی از روشهای نوین مدیریتی، مدیریت مبتنی بر عملکرد است، هدف این مطالعه برقراری سیستمی اولیه از مدیریت مبتنی بر عملکرد در بخش اورژانس بیمارستان ضیائیان بود.

روش اجرا : استقرار نظام مدیریت مبتنی بر علمكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان شامل گامها 6 گانه است: 1)  تعیین رسالت و اهداف سازمان، 2)  نظام یكپارچه سنجش عملكرد:
3)
پاسخگویی در مقابل عملكرد، 4) جمع­آوری داده های عملكرد، 5) تحلیل، بررسی و گزارش­دهی داده­ها عملكرد، 6) استفاده از اطلاعات عملكرد در بهبود سازمان.

نتایج : تاخیر در ارائه خدمات نوارقلب، عکسبرداری، آزمایشات و مشاوره تخصصی در ساعات شلوغ اورژانس (20 الی 24) وجود داشت. میزان رضایت بیماران از ارائه خدمات در ساعات خلوت اورژانس (14 الی 20) کمتر بود. 70% بیماران اظهار بهبودی نمودند و حدود 70% نیز اعلام نمودند که دفعه بعد نیز به بیمارستان مراجعه می­نمایند.

نتیجه گیری : در اجرای سیستم مدیریت مبتنی بر عملکرد در بیمارستانهای کشور که فاقد زیرساختهای لازم هستند باید به نکات بسیاری توجه و زمان و انرژی بسیاری را در این زمینه هزینه نمود.

مقدمه :

نقش مهم بخش بهداشت و درمان در ارتقا شاخصهای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشورها، سازمانهای درگیر در این امر را بر این داشته است که با بازنگری اساسی در شیوه­های مدیریت سلامت، بیش از پیش در جهت اجرای کارآمدترین روشها در بکارگیری منابع محدود موجود و تامین سلامت آحاد جامعه مصمم گردند. امروزه سازمانهای بین المللی که در جهت ارتقا سلامت کلیه کشورهای جهان فعالیت میکنند (همچون سازمان بهداشت جهانی و بانک جهانی) معتقدند آنچه که بیشتر از همه بهداشت کشورهای در حال توسعه را تهدید میکند اشکالاتی است که در مدیریت منابع وجود دارد تا کمبود بودجه های بهداشتی درمانی. در این میان باید توجه داشت که مهمترین مولفه­های مدیریت منابع سازمانی، آنهایی هستند که به نحوی با سرمایه­های انسانی مرتبط میشود. امروزه بخوبی نشان داده شده است كه مهمترین سرمایه و بزرگترین عامل موفقیت در هر سازمان  نیروی انسانی با انگیزه، كارآزموده و پرتوانی است كه در خدمت دارد. به دلائل مختلف در سازمانهایی كه جنبه خدماتی دارند، از جمله آنهایی كه خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می­دهند، این سرمایه­ها  اهمیتی مضاعف پبدا می­كنند. بعنوان مثال می­توان گفت در اینگونه سازمان­ها بسیاری از عوامل جانبی (همچون كیفیت مواد اولیه) وجود ندارند كه در كیفیت محصول نهایی تاثیرگذار باشند و عمده ترین عامل تعیین كننده در این زمینه كاركرد كاركنان آن است. این مسانل باعث شده است كه در سالهای اخیر رویكردهای متفاوت مدیریت سازمانی و بخصوص مدیریت منابع انسانی مورد توجه قرار گیرید. مدیریت مبتنی بر عملكرد یكی از این رویكردها می­باشد(1,2,3) كه به دلیل برخی خصوصیات منحصر به فرد آن بعنوان كانون مطالعات و بررسیهای جدید علمی مطرح شده و آنرا از دیگر شیوه­های مدیریتی متمایز كند.

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی نیز در راستای اهداف تبیین شده در برنامه پنج ساله سوم توسعه دولت جمهوری اسلامی ایران (با تاكید بر افزایش بهره­وری نیروی انسانی و استقرار شاخص­های كیفیت كاری بجای معیارهای كمی) نهادینه كردن این روش مدیریتی در  دستور كار خود قرار داده است. انتخاب بخش اورژانس بیمارستان  ضییائیان به عنوان یك سایت پیش آزمایی برای استقرار این نظام در نظر گرقته شده است.


روش اجرا :

مراحل اجرای طرح استقرار نظام مدیریت مبتنی بر علمكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان از اصول كلی استقرار این نظام تبعیت میكند (4)که شامل گامها 6 گانه است:
1)  تعیین رسالت و اهداف سازمان، 2)  نظام یكپارچه سنجش عملكرد:
3)
پاسخگویی در مقابل عملكرد، 4) جمع­آوری داده های عملكرد، 5) تحلیل، بررسی و گزارش­دهی داده­ها عملكرد، 6) استفاده از اطلاعات عملكرد در بهبود سازمان.

در ابتدا اعضای تیم/كمیته­های مربوط به فازهای طرح (كمیته راهبری) انتخاب شدند. این افراد شامل مدیر بیمارستان، یك نفر به عنوان نماینده معاونت توسعه وزارت متبوع، سوپروایز اورژانس، مترون بیمارستان، مسئول خدمات و اعضای تیم پروژه. سپس مرحله بعدی با برگزاری جلسات متعدد و نیز تهیه و توزیع کتابچه راهنمای اجرایی و پمفلتهای آموزشی توجیه و اطلاع رسانی انجام پذیرفت.

برنامه ریزی استراتژیك با محوریت مشتری انجام شد و فرآیندهای حاكم بر اورژانس و صاحبان فرایند مشخص شدند. در مرحله بعد فعالیتها و عملكردهای كلیدی انجام شده در اورژانس بیمارستان ضیاییان ”كمی“ و قابل سنجش شدند.در این مرحله در ابتدا شاخصهایی که مربوط به فرآیندها و متغیرهای وابسته­ای که جهت تفسیر شاخصهای عملکرد لازم بودند، تعیین شدند و شناسنامه 52 شاخص و متغیر تهیه گردید. سپس فرآیند جمع­آوری اطلاعات مشخص شد.

شاخصها به 3 دسته تقسیم شدند 1) رضایت بیمار، 2) زمان و نحوه انجام فعالیتها،و 3) شاخصهای مالی و فضایی و نیروی انسانی یا شاخصهایی که بطور روتین جمع­آوری می­شوند.

پس از یک پیش آزمون و تصحیح پرسشنامه تلاش در جهت تکمیل پرسشنامه ها آغاز گردید و طی جلساتی با مسئولین و همکاران فعال در بخش اورژانس اهمیت تکمیل پرسشنامه و دقت در تکمیل آن تاکید گردید و توضیحات لازم درخصوص نحوه تکمیل پرسشنامه ارائه شد.

حدود 2000 پرسشنامه نیز تکمیل گردید که بدلایل مختلف علیرغم همکاری خوب پرسنل بخصوص پزشکان و پرستاران فعال در بخش اورژانس، استفاده از اطلاعات موجود در پرسشنامه­ها امکانپذیر نبود. به همین جهت در یک دوره 15 روزه با حضور مشاهده­گران مستقل از نظام بیمارستان اطلاعات جمع­آوری گردید.

از تاریخ 23 تیر لغایت 6 مرداد سال 1382، تعداد 677 مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان ضیائیان ثبت شدند. مراجعان شامل کلیه افرادی بودند برای آنان پرونده اورژانس تشکیل می­شد و بر تخت اورژانس قرار می­گرفتند، یا در اتاق عمل اورژانس مورد عمل جراحی کوچک قرار می­گرفتند و یا بدستور پزشک تحت درمان با سرم قرار می­گرفتند.

از این تعداد 200 نمونه انتخاب شدند تا رضایت آنان از ارائه خدمات مورد بررسی قرار گیرد.  با توجه به اینکه روشهای مختلفی جهت جمع­آوری اطلاعات سنجش رضایت وجود دارد، 200 نفر به 4 گروه تقسیم شدند. 1) تلفنی، 2) حضوری، 3) تلفنی و درصورت عدم پاسخگویی حضوری، 4) پستی. نتایج گروه پستی بعلت پاسخهای تعداد کم آنالیز نشد و از 150 فرد باقیمانده 105 نفر به سوالات پاسخ دادند.

با توجه به نتایج بدست امده اولین جلسه کمیته بهبود با حضور کلیه افراد مسئول برگزار گردید و ضمن تشریح نتایج طرح، مقرر گردید کلیه افراد پیشنهاد خود را جهت بهبود شاخصها ارائه نمایند.

در دومین جلسه با نظر اعضاء جدولی از فعالیتهای پیشنهادی تهیه گردید و مقرر شد که هر فرد مسئول فعالیت بهبود، فعالیت لازم را انجام داده و گزارش آنرا در جلسه بعدی کمیته ارائه نمایند.

در این مطالعه مشخص گردید :

ü   گرچه فازها باید مطابق آنچه در کتب آمده است انجام شود اما در پایان هر فاز به کلیه اهداف آن فاز نمی­توان دست یافت و تا نتایج داده­ها آنالیز نشود و، به شکل عینی در اختیار سطوح درگیر قرار نگیرد همراهی و مشارکت مدیران و کارکنان سازمان را، به شکل کارآمد و اثربخش نمی­توان انتظار داشت. در پایان فاز جمع­آوری اطلاعات و آنالیز است که افراد سیستم به اهمیت فعالیتها آشنا می­شوند و در مراحل بعد همکاری مناسبتری را اعمال می­دارند.

ü   شاخصهایی که باید در کشور مورد بررسی و جمع­آوری قرار گیرند، تنها شاخصهای عملکرد نیستند، بلکه شاخصهای ورودیها (Input)، پروسه انجام فعالیتها (Process) و خروجیها (Output) نیز باید مورد توجه قرار گیرند، چرا که در سیستم موجود هیچ مستندی از این اطلاعات وجود ندارد.

ü    اصرار بر استقرار سریع سیستم جمع­آوری اطلاعات در سیستم روتین و گردش کار عادی سیستم، بدلیل عدم وجود بسترهای فرهنگی-سازمانی مناسب و متعاقبا مقاومتها و کارآیی ناکافی، ممکن است با موفقیت چندانی همراه نباشد. حتی اگر با اجبار نیز افراد را وادار به ثبت وقایع نماییم نتیجه از ظریب اطمینان لازم برای بکارگیری در تصمیمات و سیاستهای سازمان قابل استفاده نباشد، لذا باید در مرحله اول اطلاعات بصورت فعال توسط مشاهده­گران ثبت گردد و سپس در دفعات بعدی (در این طرح طی 4 مرحله جمع­آوری اطلاعات) جمع­آوری اطلاعات در حین گردش کار روتین سیستم انجام شود.

ü    از مسایل مهمی که در اینگونه طرحها اهمیت دارد جلب مشارکت کارکنان و مدیران از یک سو و عدم سرخوردگی از ناکامی هایی است که در ابتدا ممکن است گریبانگیر جنبه های اجرایی طرح شود. لازم است به این نکته توجه داشت که ایجاد انگیزه و بستر مناسب برای استقرار بنیادی اینگونه اصلاحات سازمان تنها با تشکیل چندین جلسه آموزشی-توجیهی (آنچه که در اجرای یک طرح در زمان محدود امکان پذیر است)  میسر نمیباشد و تنها با استمرار اقدامات زمینه ساز فرهنگ مناسب سازمان و نیز انتظار برای تغییر رفتاری که در کارکنان و مدیران در اثر آگاهی از نتایج فعالیتها بدست می اید امکان پذیر است.

ü    ایجاد بهبود سازمانی الزاما نیازمند فعالیتها و اقدامات وسیع، زمان بر و پرهزینه نیست چرا که در بسیاری از مواقع تنها با ایجاد تغییرات جزیی میتوان به بهترین نحو کارآیی و اثربخشی سیستم را ارتقا بخشید. اینگونه تغییرات میتواند شامل موارد زیر باشد: اجرای برخی کلاسهای توجیهی و آموزشی، انجام برخی اقدامات اصلاحی در فرایندها و روش های اجرایی حاکم بر سازمان، بکارگیری بیشتر از توان پرسنل موجود در قالب عناوینی همچون اضافه­کاری و .... و در نهایت اعمال برخی تذکرات و هشدارها در مواقعی که سایر روشها موثر واقع نمیشوند.

ü    تهیه برنامه­ استراتژیک و عملیاتی بدون داشتن اطلاعات لازم درخصوص سیاستهای سازمان مادر در خصوص امکانات و منابع تخصیصی، شاخصها کاری و بسیاری عوامل دیگر امکان پذیر نیست. بنظر میرسد بهتر است که طراحی و تدوین واقعی ترین و عملی ترین این برنامه ها به دوره بعد، یعنی زمانی که بکارگیری بهتر اطلاعاتی در خصوص این مولفه ها امکان پذیر باشد، موکول گردد. داشتن اهداف کمی و واقع­بینانه تنها با داشتن اطلاعات به روز امکانپذیر است.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه آماری نظام مدیریت مبتنی بر عملكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان , تحقیق آماری نظام مدیریت مبتنی بر عملكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان , مقاله آماری نظام مدیریت مبتنی بر عملكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان , طرح آماری نظام مدیریت مبتنی بر عملكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان , گزارش آماری نظام مدیریت مبتنی بر عملكرد در اورژانس بیمارستان ضیاییا

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر