امروز: چهارشنبه 12 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مقاله NGO مورد بررسی هستیا اندیشه

مقاله NGO مورد بررسی هستیا اندیشهدسته: علوم انسانی
بازدید: 74 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 72 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 23

مقاله NGO مورد بررسی هستیا اندیشه در 23 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 6,000 تومان

خرید

مقاله NGO مورد بررسی هستیا اندیشه در 23 صفحه ورد قابل ویرایش

NGO مورد بررسی: هستیا اندیشه

هستیا ایزد بانویی است كه در اسطوره‌ها به معنی زن دانا و آگاه آمده است، زنی كه گرما و روشنی خانه‌های مردم از اوست.

1- معرفی:

هستیا اندیش، كانونی است غیر دولتی، غیرانتفاعی كه به همت گروهی از افراد فعال و آگاه در عرصه مسائل اجتماعی با هدف حساس سازی و تغییر نگرش مردم نسبت به مسائل جنسیتی در یك جامعه مدنی پویا از طریق توانمند سازی و ارتقاء آگاهی با آموزش، پژوهش، اطلاع رسانی، ترویج و لابی گری در سال 1381 تأسیس شده است.

2-چشم انداز:

آرمان كانون، جامعه‌‌‌‌‌‌‌‌ای است انسانی، آزاد، عادلانه و عاری از خشنونت، جایی كه زنان و مردان با برخوداری از حقوق انسانی وفرصت‌های برابر، صرف نظر از تبعیض‌های جنسیتی، نژادی، طبقاتی، قومی، مذهبی، سنی ودیگر وضیعت‌های محرومیت زا همگام با هم در توسعه انسانی پایدار صاحب نقش باشند و از ثمرات آن بهره‌مند گردند.

3- اهداف:

        · رفع كلیشه‌های تبعیض جنسیتی

        · رسیدن به برابری زن و مرد در چارچوب معیار‌های حقوق بشر

        · بهبود زندگی زنان

        · مشاركت زنان در حوزه‌های تصمیم گیری، مشاغل مدیریتی و پست‌های كلیدی

        · دستیابی زنان به سرمایه، تولید و اطلاعات در زمینه‌های مختلف

        · تلاش برای گسترش تفاهم و گفتمان اجتماعی میان زنان و مردان

        · بهبود بخشیدن دید جامعه نسبت به توانایی زنان در تمامی عرصه‌ها

        · آسیب شناسی زنان با تكیه بر محیط اجتماعی و فرهنگی

        · رایزنی و تبادل تجربیات میان اعضا، سازمانهای ملی و بین‌المللی

        · انجام پژوهش در امور زنان و انعكاس نتایج به دست آمده به مردم و مراجع مسئول

        · مخالفت با همه اشكال خشونت دیدگان در جهت بهبود وضعیتشان

        · تغییر ارزشها و طرز تلقی‌ها و اعمال تقویت كننده خشونت

4- اعضای هئیت مؤسس چه كسانی هستند؟ جلوه جواهری، بیتا طاهباز‌، مونا محمدزاده، سارا لقمانی، كاوه مظفری

5- چه كسی یا كسانی NGO  را حمایت مالی می‌كنند؟ از طرف محل یا نهاد خاصی حمایت نمی‌شوند اعضای NGO  خودشان هزینه‌ها را پرداخت می‌كنند و افراد عضو هم ماهانه هزار تومان پرداخت می‌كنند.

6- مشكلات سازمان چیست؟ مالی، امنیتی (اجرای مراسم)، گرفتن مجوز، جانیفتادن نقش NGO  در جامعه و…

7- روابط اعضای NGO  با همدیگر چگونه می‌باشد؟ چون اعضای NGO در كل جوان می‌باشند همگی اعضاء زیر 30 سال سن دارند روابطشان خیلی با همدیگر صمیمانه می‌‌باشد.

8- آیا با NGO ها یا نهاد‌های دیگر در ارتباطید؟ بله مثلاً NGO های محیط زیست وهم‌‌اندیش زنان و…

9- فعالیت‌های انجام شده توسط هستیا را ذكر بفرمایید؟

-         برگزاری مراسم 8 مارس 1381: حقوق انسانی و كنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان

-         توانا سازی اعضا با شركت در كارگاهها، كلاسهای آموزشی و برگزاری دوره‌های مطالعاتی

-         چاپ نشریه هستیا

-         مشاركت در كمپین زنان و مردان علیه خشونت تا ؟ مارس

-    جمع‌آوری طومار از دانشگاهها در اعتراض به طرح سهمیه‌بندی جنسیتی در پذیرش رشته‌های پزشكی و فرستادن آن به مجلس

-         برگزاری مراسم 8 مارس سال 1382: زنان، صلح و خشونت

-         راه اندازی سایت هستیا

-         مشاركت در كمپین اعتراضی علیه صدا و سیما

-         پیوستن به گروه همكاری پكن

-         برگزاری و شركت در جلسات هم‌اندیشی زنان.
فاطمه كریمی

-         مسائل زن و خانواده از محضر آیت‌الله امینی:

1-   جایگاه زن از دیدگاه اسلام

2-    ناقص بودن عقل زنان

3-    مسائل حقوق بشر درباره جایگاه زن و مرد

-         حق حیات و زندگی

-         حق آزادی

-         حق استفاده از منابع طبیعی

-         حق بهداشت و درمان

-         حق اشتغال

-         حق تملك و تصرف در اموال خود

-         حق امنیت

-         حق جعل قانون و در سایه قانون زیستن

-         حق دخالت و مشاركت در حكومت

-         حق اختیار همسر

-         حق داشتن و تربیت فرزند

-         حق اندیشیدن و عقیده داشتن

-         حق تحصیل علم

-         حق تكامل روحی و معنوی

4-   روابط زن و مرد در جامعه

5-    الگوی زن مسلمان

-         خانه‌داری

-         شوهر‌‌داری

-         شركت در كارهای بیرون از خانه

6-   نتیجه‌گیری

آیت‌ا… امینی جزو كسانی است كه سابقه طولانی در عرصه تحقیق . تألیف و خصوصاٌ اولویت دادن به موضوعات تربیتی، خانوادگی و به ویژه مسائل زنان دارد. این كتابها و تألیفات عبارتند از: آئین همسرداری، آئین تربیت، انتخاب همسر، بانوی نمونه اسلام. این كتابها مشخصاٌ پیرامون موضوع زن و مسائل زنان می‌باشد. البته در كتابهای دیگری مثل كتاب «آشنایی با مسائل كلی اسلام» هم حدود 90 صفحه كه تقریباٌ یك سوم كتاب است در مورد مسائل زنان می‌باشد.

1- جایگاه زن از دیدگاه اسلام:

مقام زن در قرآن و در اسلام، در واقع همان مقام انسان است. اصولاٌ خیلی جالب است كه در هزار و چند صد سال قبل كه زن را معمولاٌ یك جنس پست‌تر و ضعیف‌تر می‌دانستند و حتی بعضی‌ها در انسان بودن او تردید داشتند‌، اسلام هیچ این مسأله را به طور مستقیم مطرح نمی‌‌كند، بلكه مسائلی را كه درباره انسان بیان می‌كند به طور طبیعی شامل زن و مرد و هر دو می‌كند. بنابراین برای تبیین مقام زن باید بررسی كنیم و ببینیم كه مقام انسان از دیدگاه اسلام چیست؟

اسلام انسان را موجودی ممتاز و برتر از موجودات مادی می‌داند كه مركب از جسم و روح است. انسان موجودی است باقی كه در آفرینش او هدفی وجود دارد و
آن هدف، تكامل نفسانی و سعادت در مجموعه حیات و بویژه سعادت اخروی است. با این بیان مقام زن هم روشن می‌شود. در قرآن و احادیث نسبت به این موضوع تأكید شده است. از جمله در قرآن خداوند می‌فرماید: ما بنی‌آدم آدمیزادگان را گرامی داشتیم، یعنی مقامشان را بالا بردیم از سایر موجودات مادی- هم زنان آدمیزاده‌اند و هم مزدان- و برای اینها در خشكی و دریا وسیله‌ حمل فراهم كردیم و برای رزق و روزی‌شان غذاهای پاكیزه‌ای تهیه دیدیم و آنان را بر بسیاری موجودات برتری دادیم. پس در این آیه در صدق عنوان بنی‌آدم، زن و مرد مساوی هستند. اگر زن برتر نبود گفته می‌شد:«ما مردها را برتری دادیم».

در موضوع آفرینش آدم به طور كلی داستانش در قرآن مفصل است كه خداوند متعال به فرشتگان فرمود كه من می‌خواهم خلیفه‌ای را در زمین بیافرینم. اما آن خلیفه مرد تنها نبود. بلكه انسان بود یعنی بنی‌آدم و همه انسانها در طول تاریخ خلیفه خدا هستند و در این جهت زن و مرد تفاوت نمی‌كنند. اینكه اسلام اصلاٌ زن و مرد را جدا نكرده است خیلی مسئاله جالبی است، یعنی این امر مسلمی است كه اصلاٌ قابل بحث نیست، خصوصاٌ در آن زمانها كه حتی بعضی‌ها در انسان بودن زن تردید می‌كردند، اسلام احتیاجی به دفاع نمی‌بیند هیچ جایی نداریم كه اسلام گفته باشد زن هم انسان است، چون این امر مسلمی است.

ما در تمام قرآن حتی یك آیه پیدا نمی‌كنیم كه زن را پایین‌تر از ورد بداند و احتمال نقصان و ضعفی را در عقل و یا در كارهای اجتماعی‌اش داده باشد. مرد محوری، خود‌محوری و مرد را عالی‌تر دانستن، همه اینها از رسوماتی است كه از سابق باقی مانده است. الان هم در همه جوامع افرادی هستند كه زن را عقب‌تر از مرد می‌دانند. اسلام با این افكار موافق نیست.

        · حق اندیشیدن و عقیده داشتن:

زن عاقل است، مرد هم عاقل است. یعنی عقل داشتن و فكر كردن از خواص هر دوست. وقتی كه خدا این نعمت را به كسی داده است او هم حق دارد كه آه را به كار بیندازد وفكر كند، و طبیعی است كه انسان در پی اندیشه‌هایش به یك عقیده‌ای می‌رسد، حالا این عقیده یا نسبت به مسایل معنوی و اخروی و امثال اینهاست، یا در مورد مسائل اجتماعی و دنیوی. به هر حال عقیده انسان محترم است از هر راهی كه كسب كرده باشد.

        · حق تحصیل علم:

یكی از حقوق انسانی حق تحصیل علم است، بنابراین تحصیل كردن برای بانوان یك حق طبیعی و یك حق انسانی است. در این زمینه روایات فراوانی داریم و شاید فقط شش یاهفت مورد روایت داشته باشیم كه آنها هم البته تحصیل خانمها را نهی نكرده است بلكه نوشتن خانمها را نهی كرده است، به این معنی كه گفته خط و نوشتن را تعلیمشان نكنید. در اصل تحصیل ما هیچ نهی نداریم به طور مطلق خانمها می‌توانند تحصیل كنند اما در مورد خط چند روایت داریم كه این روایات اولاٌ اكثر آنها ضعیف یا مرفوع و یا مرسلند و دلالتشان هم قوی نیست. مثلاٌ در حدیثی از پیامبر آمده است كه زنان را در غرفه‌ها و در طبقات فوقانی جای ندهید. كتابت و نوشتن را به اینها نیاموزید و فقط زیستن و سوره نور را یادشان بدهید. به نظر من بی‌دلیل است كه بعضی‌ها با استناد به این حدیث می‌خواهند جلوی تحصیلات زنان را یگیرند حتی در زمان پیامبر زنانی بوده‌اند كه خیلی عالمه بودند، تحصیل می‌كردند مثلاٌ حضرت زهرا- عایشه- حفصه كه علاوه بر خواندن، نوشتن هم می‌دانستند.

اگر قرار بود كه زنها دنبال تحصیل علم نروند، قطعاٌ خداوند استعدادش را هم به آنها نمی‌داد پس باید بروند و با مردها در این جهت كاملاٌ مشتركند.

تقریباٌ نصف جامعه ما زن است طبعاٌ باید نصف دانشگاههای ما هم زنانه محض باشد نصف دبیرستانها مدارس ابتدایی و راهنمایی باید زنانه باشد و چه بهتر كه همه اركان آن را خودشان اداره كنند، یعنی از راننده گرفته تا مستخدم و دبیر و آموزگار و استاد، همه از خود خانمها باشند.

و به نظر من بهترین رشته برای تحصیل زنان مربوط به رشته پزشكی و توابعش است چون این رشته‌ها همیشه مورد نیازند برای  همه و از جمله بانوان. چون لازمه رشته پزشكی لمس كردن طرف مقابل و معاینه كردن اوست و برای زنان مشكل است كه یك پزشك مرد او را لمس كند پس باید زنان خود پزشك باشند. تا این زمینه لمس كردن كه باعث ایجاد انحراف است از بین برود و احكام الهی و مصالح مورد نظر دین به آسانی بتواند پیاده شود.

در معاینه شدن زن توسط پزشك ورد اولاٌ زمینه انحراف وجود دارد ثانیاٌ اگر زن متدین باشد و نخواهد مرتكب خلاف شود ناراحتی روحی برایش می‌آید و علاوه بر این عوارض منفی دیگری هم می‌تواند پیش بیاورد مثلاٌ ممكن است شخص نسبت به همسر خودش علاقه و احساسی را كه سابقاٌ داشت از دست بدهد و زندگی‌اش مختل شود.

چرا زن باید منشی باشد و مرد پزشك؟ باید پزشك متخصص، زن باسد منشی‌اش هم زن باشد. این شأنی نیست كه یك خانمی بیاید منشی شود برای یك پزشك مرد، یا مثلاٌ در حال عمل جراحی دستیار او باشد.

همانطور كه یك زن در رشته پزشكی می‌تواند مرجع درمان بیماری و معالجه شوند در زمینه مرجعیت دینی هم می‌تواند مرجع فتوا شود.

من نظرم اینست كه ما بر اساس آمارهایمان باید پذیرفتن دانشجویان پسر را در رشته‌های پزشكی به حداقل برسانیم در عوض دانشجویان دختر را بیشتر برای این رشته‌ها بپذیریم تا این دو در همه سطوح عمومی، تخصص و فوق تخصص متعادل شوند.

 · حق تكامل روحی و معنوی:

از آنجا كه انسان دارای استعداد و ظرفیت تكامل روحانی و پیشرفت عقلی است برای زن و مرد این حق وجود دارد كه برای نیل به مقامات عالی معنوی تلاش كنند و به تعالی روحی و كمالات نفسانی نایل شوند و كسی حق ممانعت از این امر را ندارد.


4- روابط زن و مرد در جامعه:

اسلام برای جلوگیری از تحریكات ناصحیح و ارتباط مشروع اختلاط زن و مرد را محدود می‌داند و آنان را ملزم می‌كند به حفظ حجاب، پرهیز از نگاه كردن به همدیگر و یا پرهیز از ایجاد محیطهای كاری مختلط. همه اینها برای سلامت خانواده و روح و برای به فساد نیافتادن انسانهاست. این چیزی است كه اسلام خواسته است كه زن و مرد ارتباط به آن شكل نداشته باشند تا مشكل اجتماعی و روانی ایجاد نشود و این به نفع زن و مردست. و من پیشنهاد می‌كنم كه محیط مدارس، دانشگاهها، بیمارستانها نیز جداسازی شود و این به نظر من بیشتر به نقع زنان است بهتر می‌توانند استقلال و لیاقت خود را نشان دهند اثبات كنند و آزادانه پیشرفت بكنند. ما جدایی را اینطور نمی‌گوییم كه آنان اصلاٌ روی همدیگر را نبینند بلكه منظور از آن معایناتی است كه محذور شرعی ندارد.

5- الگوی زن مسلمان از دیدگاه امینی:

آیت‌ا… امینی در كتاب بانوی نمونه اسلام، فاطمه(س) را به عنوان نمونه و الگوی زنان مسلمان بیان می‌كند و در این كتاب به بیان ویژگی‌هایی از او كه باید چراغ راه دیگر زنان مسلمان باشد اشاره می‌كند و ما نیز به ذكر پاره‌ای از این موارد كه رمز خوشبختی و سعادت یك زن مسلمان است اشاره می‌كنیم:

-         در امور مربوط به خانه‌داری به امر پیامبر وظایف به طور مساوی بین فاطمه و علی تقسیم شد. علی مسئول امور خارج از خانه و فاطمه نیز مسئول امور مربوط به داخل خانه می‌شود هر چند كارهای خانه سنگینی زیادی بر دوش فاطمه می‌گذارد ولی این زن نمونه اسلام بدون هیچگونه شكایتی به انجام كارها می‌پردازد. فاطمه(س) از این تقسیم‌‌بندی ( تقسیم‌بندی طبیعی) خیلی خوشحال بود چون می‌توانست بهتر به امور خانه‌داری و تربیت فرزندان بپردازد.

قیمت فایل فقط 6,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق NGO مورد بررسی هستیا اندیشه , پروژه NGO مورد بررسی هستیا اندیشه , مقاله NGO مورد بررسی هستیا اندیشه , دانلود تحقیق NGO مورد بررسی هستیا اندیشه , NGO مورد بررسی هستیا اندیشه , NGO , هستیا , اندیشه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر