امروز: چهارشنبه 12 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مقاله كندرومالایی و نقش تغذیه و ورزش در درمان آن

مقاله كندرومالایی و نقش تغذیه و ورزش در درمان آندسته: علوم انسانی
بازدید: 69 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 16 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 21

مقاله كندرومالایی و نقش تغذیه و ورزش در درمان آن در 21 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

مقاله كندرومالایی و نقش تغذیه و ورزش در درمان آن در 21 صفحه ورد قابل ویرایش

آناتومی زانو

زانو مفصلی است كه غیر از  حركت باز و بسته شدن دارای حركت خفیف چرخش به داخل و خارج نیز می باشد در تشكیل و نگهداری مفصل زانو، استخوانها، رباطها و غضروف هایی شركت دارند كه آنها را توضیح می دهیم.

- سه استخوان در تشكیل زانو شركت دارند.

-    در بالا استخوان ران و در پائین استخوان درشت نی و در جلو استخوان كشكك در تشكیل مفصل زانو شركت می‌كنند.

-    استخوان نازك نی در  تشكیل مفصل زانو شركت ندارند اما درست در مجاورت بخش خارجی مفصل زانو قرار دارد.

-         رباط ها باندهای فیبری هستند كه دو استخوان را بهم ا رتباط و متصل می‌كنند.

-    زانو 4 رباط مهم دارد كه این 4 رباط استخوان ران را به استخوان درشت نی محكم متصل می‌كنند و پایداری استاتیك مفصل زانو را تأمین می‌كنند.

-    رباطهای طبیعی قدامی و خلفی سبب پایداری مفصل زانو در حركت به سمت جلو و عقب و ضربات در این جهات و نیز پایداری مفصل زانو در برابر حركات چرخشی اعمال شده به زانو می شوند.

-    رباطهای جانبی داخلی و خارجی كه در طرفین زانو قرار دارند هم سبب پایداری مفصل زانو در برابر اعمال نیرو به سمت خارج و داخل زانو می شوند.


تاندونها:

-         تاندونها عضلات را به استخوان اتصال می دهند.

-    تاندون عضله چهار سر رانی( جلوی ران)- در پائین در جلوی زانو به استخوان كشكك اتصال می یابد و ادامه آن در پائین كشكك به استخوان درشت نی اتصال می یابد. عمل عضله چهار سر رانی باز كردن زانو می باشد.

غضروفها:

-    به ساختمانهای غضروفی زانو منیسك می گوئیم كه در بین دو استخوان درشت نی و ران قرار دارند و سبب افزایش سطح تماس در استخوان فوق و افزایش پایداری زانو می شوند.

بورس‌ها:

-         بورس یك كیسه كوچك حاوی مایع است كه سبب تسهیل حركات مفصلی می شوند.

-    زانو سه بورس دارد كه عبارتند از: بورس كشكك (جلوی كشكك و زیر پوست) و بورس زیر كشكك و بورس غازی (Anserine) كه در سمت داخل زانو حدود 2 اینچ زیر مفصل زانو قرار دارد.

توجه

همواره باید توجه دا شت كه دردی كه در زانو احساس می شود می تواند ناشی از درد واقعی زانو باشد یا یك درد ارجاعی از ناحیه كمر، ران و یا مچ می باشد.

بدواً علل درد مزمن زانو را بطور اختصار با سه آیتم تعریف، نشانه و درمان به استحضار می رساند تا در ادامه مفصلاً و اختصاصاً از كندرومالاسی بر آن بحث شود:

آرتروزها:

تعریف: به تخریب غضروف زانو آرتروز می گویند. در فرم شدید این بیماری منیسك ها كه غضروفی اند بطور كامل از بین می روند و در استخوان ران و درشت نی به یكدیگر سایش پیدا می‌كنند.

-         نشانه ها: آرتروز سبب درد مزمن زانو می  شود  كه با فعالیت زانو این درد تشدید می گردد.

-    درمان: هدف از درمان در آرتروز كنترل درد است كه می تواند با تقویت عضلات حول مفصل زانو یا استفاده از داروهای ضد درد و در موارد تشدید تعویض مفصل زانو انجام می گیرد.

بورسیت:

تعریف : در نتیجه ضربات عفونت و استفاده مكرر از زانو بصورتی كه زانو به زمین فشرده شود می تواند منجر به التهاب بورس های زانو شود.

نشانه ها: شایعترین بورسی كه دچار التهاب می شود بورس جلوی كشكك است كه در افرادی كه زیاد زانو می زنند مثل خدمتكاران یا آنها كه زیاد فرش می شویند دیده می شود و منجر به درد جلوی زانو و التهاب و قرمزی می شود. همچنین التهاب بورس غازی كه در زیر و داخل زانو قرار دارد در افراد چاق و زنان شایعتر است و سبب درد قسمت داخل و پائین زانو بخصوص در شب و در  هنگام خم شدن زانو می شود.

درمان: درمان بر پایه اصول اولیه مراقبتی شامل بالا نگه داشتن، استراحت، فشار موضعی ویخ درمانی است و گاهی هم از داروی ضد درد غیر استروئیدی (ایبوبوفن و استامینوفن) استفاده می شود. در موارد شدید گاهی از تزریق كورتون به داخل بورس استفاده می شود.

عفونت:

تعریف: ورود عامل عفونی (معمولاً باكتری) به فضای مفصلی را گویند كه سبب ایجاد عفونت زانو می شود.

نشانه ها: درد شدید زانو به همراه تورم و قرمزی آن. همچنین اغلب فرد دچار تب و گاهی لرز می شود.

درمان: شامل تجویز آنتی بیوتیك برای از بین بردن عامل بیماری و گاهی تخلیه با سوزن مایع مفصلی است .

و امابعد: كندرومالاشی كشكك (Chondromalacia of the Patella) (نرمی غضروفی)؛

تعریف : این بیماری بیشتر در جوانان دیده می‌شود و عبارت است از نرم و قطعه قطعه شدن غضروف كشكك. علت بیماری بخوبی معلوم نیست. گاه بیماری بعد از وارد آمدن ضربه به زانو خودنمایی می‌كند. تغییرات بیوشیمی غضروف مفصلی شامل كم شدن ماده كندروئیتین سولفات بافت همبند بین سلولی غضروف را عامل آن می دانند. غضروف مفصلی شفافیت خود را از دست داده و به رنگ زرد تیره درآمده است. غضروف گاه ریشه ریشه (Fibrillation) و گاه ناهموار است و در بعضی نقاط ممكن است به كلی از بین رفته و استخوان زیر آن نمایان گردد. در موارد پیشرفته تغییرات و دژنراتیو در مفصل پیدا شده و استئوفیت در لبه های كشكك به وجود می آید.

 و یا تعریف سطحی تر آن اینكه :

سایش كشكك به قسمت داخلی یا خارجی انتهای تحتانی ران كه موجب فشار به غضروف سطح داخلی كشكك و آسیب به آن شود.
نیازهای غذایی از نظر جنسیت هم تفاوت دارد؟

مسلما تفاوت زیادی دارد اختلاف هورمونی كه بین آقایان و خانم ها وجود دارد و مسئله یائسگی در خانم ها و تغییراتی كه از نظر هورمونی و ترشحات و این كه مقدار تحلیل رفتن استخوان ها در آنها بیشتر می شود. دلایل این تفاوت از نظر جنسیت است. عده ای از پزشكان در این مواقع هورمون تراپی را پیشنهاد می كنند و یا كلسیم خوراكی تجویز می كنند و عده ای دیگر به خصوص پزشكان گروه ارتوپدی معتقدند اگر این افراد فعالیت زیاد داشته باشند و كلسیم را به صورت مواد غذایی و اگر لازم باشد به صورت دارو مصرف كنند و البته از نور آفتاب هم بهره می گیرند عوارض یائسگی و مشكلات استخوانی ناشی از سن پیری را كمتر می بینند. و یك مسئله بسیار مهم میزان وزن است. یعنی هر چه وزن بیشتر باشد فعالیت كمتر می شود و هر چه فعالیت كمتر شود سیكل معیوب تری در ساخت استخوان به وجود می آیند بنابراین به طرف سن پیری می روند حتماً باید وزنشان را متعادل نگه دارند و فعال تر باشند تا از نظر ساخت استخوانها و مفاصل جوان تر بمانند و دیرتر به پیری برسند.
تغذیه در روند رشد كودكان و نوجونان تا چه حد تأثیر  گذار است؟

بدون شك هم تغذیه، خاصه ویتامین و كلسیم و هم نور آفتاب در رشد نوزاد و در سنین اولیه كودكان مؤثر است عوارضی كه در اثر سوء تغذیه پیش می آید در مرحله نخست مربوط به كمبود كلسیم است كه هم در رشد طولی و هم در كیفیت ساخت استخوان تأثیر بسیار دارد و متأسفانه اگر چنین پایه ای گذشته شود و استخوان ها دچار عوارضی شود تا آخر عمر همراه فرد خواهد ماند. بنابر این در دو مرحله سنی كلسیم و ویتامین D و تغذیه خوب در نگهداری از استخوان و مفاصل بسیار مهم است یكی مرحله قبل از بلوغ و یكی سنینی كه فرد به طرف یائسگی و پیری می رود. بد نیست بدانید مردها هم دچار یائسگی می شوند اما یائسگی در زنان چشم گیر تر است. یعنی همان دورانی كه خانم ها می گذرانند برای مردها هم پیش می آید ولی چون مردها معولاً فعال تر از خانم ها هستند كمتر به چشم می آید و به نظر می رسد كه خانم ها بیشتر در خطر هستند و بایستی بیشتر به سلامت خود توجه داشته باشند مخوصاً از جهت افزایش وزن بایستی جدا مراقبت نمایند چون ساختمان بدن خانم ها، زانو، كمر، لگن و مچ پای آنها برای وزن زیاد ساخته نشده و آسیب پذیر تر است.
برنامه غذایی در طول درمان

البته توجه به برنامه غذایی مرحله اول درمان است و ارتوپدها معمولاً حتی برای درمان پوكی استخوان و نگه داشتن استخوان در حد مطلوب كمتر دارو می دهند و بیشتر تذكرات ایشان روی غذا و فعالیت های فیزیكی نرمش و ورزش است. البته گاهی دارو هم تجویز می‌كنند ولی دارو كافی نیست هم چنان كه پای بخاری نشستن و دارو خوردن هم هیچ كمكی نمی كند.
توصیه برای خانواده

توصیه من به بیماران و همه خانواده ها معمولاً دو كلمه است كه اگر به همین دو كلمه توجه كافی بشود شاید خیلی ها نیاز به مراجعه به پزشك را نداشته باشند. این دو كلمه وزن و ورزش است كه توجه به آن بسیار ساده است. به نظر من مسائلی مثل گرفتاری، بچه داری،‌ كار بیش از اندازه، بهانه ای بیش نیست. و فكر می‌كنند در هر شرایطی هم از نظر اقتصادی، هم از نظر اجتماعی می توانند به این نكته توجه داشته و ضمن رعایت اصل تغذیه سالم از ورزش هم خودداری نكنند. منظور از ورزش، ورزش سنگین باشگاهی نیست راه رفتن ساده و داشتن یك دمبل ساده در خانه و هفته یكی دو روز به كوه و استخر رفتن هم می تواند كار ساز باشد.
و اما گفتیم ورزش، پس شایسته است به طور كامل به این مقوله نیز پرداخته و با شناخت جامع از مضرات و فواید آن می توانیم از آن به عنوان ابزاری كاملاً مناسب در درمان بهره گیریم.

نقش ورزش در درمان

ورزش های خوب برای زانوهای بد

ورزش های نامناسب یا عدم انجام درست حركات ورزرشی، از مهمترین عوامل ایجاد دردهای زانو به شمار می روند.

یك دسته از فعالیت های ورزشی كه مسلتزم خم كردن شدید زانو ها هستند، به ویژه اگر به همراه بلند كردن وزنه باشند فشار زیادی به زانوها وارد می‌كنند.

زانو درد شاید شایعترین درد مفصلی باشد. در كشور ما كمتر آدمی را می بینید كه از میانسالی گذشته و زانو درد نداشته باشند. مسائل مربوط به پوكی استخوان را اگر كنار بگذاریم، نحوه زندگی ایرانی ها مثل نشستن دو زانو و چهار زانو عمده ترین دلایل آن به شمار می رود. اوضاع وقتی بدتر می شود كه با این زانوی ناسالم، ورزش ها ی نامناسب هم انجام شود. در این مطلب به برخی از مهم ترین سؤالاتی كه ممكن است در مورد رابطه ورزش با زانو درد برای هر فردی پیش آید، پاسخ داده شده است.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق كندرومالایی و نقش تغذیه و ورزش در درمان آن , پروژه كندرومالایی و نقش تغذیه و ورزش در درمان آن , مقاله كندرومالایی و نقش تغذیه و ورزش در درمان آن , دانلود تحقیق كندرومالایی و نقش تغذیه و ورزش در درمان آن , كندرومالایی و نقش تغذیه و ورزش در درمان آن , كندرومالایی , نقش تغذیه و ورزش , درمان كندرومالایی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر