امروز: یکشنبه 9 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

پروژه و تحقیق- معرفی پستهای فشار قوی

پروژه و تحقیق- معرفی پستهای فشار قویدسته: برق ، الکترونیک و مخابرات
بازدید: 107 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 44 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 50

این فایل درمورد معرفی پستهای فشار قوی در 50 صفحه در قالب ورد می باشد

قیمت فایل فقط 6,000 تومان

خرید

معرفی پستهای فشار قوی

برای بالا بردن ولتاژ بمنظور انتقال انرژی الكتریكی به فواصل دور ( برای انتقال برق به فواصل دور ـ همانطور كه گفته شد ـ ولتاژ را بالا می برند تا تلفات خط انتقال پایین بیاید ) و همچنین برای پایین آوردن ولتاژ بمنظور رساندن آن به سطح قابل مصرف بوسیله مصرف كننده ها و همچنین برای اتصال دادن دو شبكه فشار قوی بكار می رود . ترانسفورماتور اول را افزاینده ، ترانسفورماتور دوم را كاهنده و ترانسفورماتور آخری را كوپلاژ می نامند . تفاوت ترانس یا ولتاژ با ترانس قدرت در آن است كه درترانس ولتاژ یا جریان نمونه ای از ولتاژ یا جریان مورد نظر گرفته می شود و مقدار آن كاهش داده می شود و در هر لحظه ولتاژ یا جریان ثانویه تابع ولتاژ یا جریان اولیه می باشد . ولی در ترانسفورماتور قدرت چون ثانویه به بار متصل است كه تعیین كننده است  توان تأمین شده توسط اولیه ، بستگی به توان خواسته شده در ثانویه دارد .

3ـ2) ترانس زمین :

هرگاه شبكه ای از یك مثلث یك طرف ترانسفورماتوری تغذیه نماید برای ایجاد

نقطة نوترال و زمین نمودن آن از ترانسفورماتور زمین كه بصورت زیگزاك سیم پیچی شده است استفاده می گردد .


4ـ2) جبران كننده ها :

در جریان متناوب هادیهای منتقل كننده انرژی الكتریكی ، ترانسفورماتورها، مصرف كننده از قبیل موتورها ، كوره های الكتریكی لامپهای گازی و حتی بوبین ها كم و بیش یك نوع مصرف كننده سلفی هستند و باعث ایجاد اختلاف فاز بین جریان و ولتاژ می شوند . با بالا رفتن اختلاف فاز بین جریان و ولتاژ ( ) شبكه ، ضریب توان ( ) شبكه كم شده و كاهش ( ) تأثیرات زیر را برجای می گذارد .

1ـ درانتقال یك توان ثابت با كوچك شدن ضریب توان ، توان دواته بزرگ شده در نتیجه مقدار مؤثر جریان خط I افزایش پیدا می كند كه این افزایش جریان اثرات زیانباری بدنبال خواهد اشت : الف : بزرگ شدن سطح مقطع رسانه ها و كابلهای انتقال انرژی و در نتیجه بالارفتن هزینه  ب: حجیم شدن دیگر تجهیزات از قبیل كلیدها و فیوزها ، دستگاههای امدازه گیری و وسائل حفاظتی و .. متعاقب آن افزایش هزینه .

2ـ عدم توانایی استفاده از تمام قدرت ترانسفورماتور ، زیرا برای تأمین توان دواته (pw) باید : ( ظاهری ) داشته باشیم كه هرقدر  كمتر باشد نیاز به ps بیشتری داریم .

3ـ افزایش افت اختلاف سطح درترانسفورماتورها و در نتیجه مشكل شدن كار رگولاتور ولتاژ در ترانسفورناتور و ثابت نگهداشت ولتاژ در نیروگاه می شود .

4ـ افزایش تلفات در ترانسفورماتورها

5ـ كاهش راندمان ترانسفورماتورها و ضریب بهره تأسیسات الكتریكی

به دلیل فوق سعی بر این است كه تأسیسات الكتریكی با ضریب توان خوب و حتی الامكان نامی خودشان كار كنند برای تصحیح و اصلاح ضریب توان

راههای ذیل موجود است :

الف : محدود كردن توان دواته : در این روش قدرت موتورها متناسب با قدرت ماشینهای افزار انتخاب شوند . بعبارت دیگر قدرت موتورها بزرگتر از قدرت مكانیكی كه از موتور گرفته می شود و كاری كه انجام می دهد نباشد .

ب: جبران توان دواته توسط همفاز كننده دوار كه خود بردو نوع است . همفاز كننده سنكرون و همفاز كنندة آسنكرون كه هر دوی آنها قابل استفاده جهت بهبود بخشیدن به وضع ضریب توان در شبكه بدون بار یا با بار ـ استفاده كرد .

ج: جبران كننده توسط خازن : یكی از راههای فنی ـ اقتصادی جهت اصلاح ضریب قدرت شبكه استفاده از خازن می باشد بدین ترتیب كه بصورت موازی با بار قرار داده می شود .

بدنیست در اینجا اشاره ای هم به راكتورها شود اصولاً راكتورها در پستهای فشار قوی به دو صورت نصب می گردد :

 1ـ سری : برای محدود كردن جریان اتصال كوتاه

2ـ موازی برای تغییر ضریب قدرت و اصولاً برای كاهش ولتاژ در شرایط اضطراری شبكه استفاده می شود . یا درمواقعیكه خطوط طولانی فشار قوی بدون بار بوده و بخاطر خاصیت خازنی ، ولتاژ شبكه بمقدار زیادی افزایش یافته باشد كه

در این حالت از راكتور استفاده می شود .

5ـ2) تأسیسات جانبی

تأسیسات جانبی پست شامل موارد زیر می باشد :

1ـ اطاق فرمان                                                      (Control room)

2ـ اطاق رله                                                        (Relay room)

3ـ اطاق باطریخانه                                     (Battry room)

4ـ دیزل ژنراتور اضطراری                          (Emergency generator)

5ـ تابلوی توزیع AC (A.C distribution)

6ـ تابلوی توزیع DC (D.C distribution)

7ـ باتری شارژر                                                  (Battry charger)

8ـ روشنائی اضطراری                               (Emergency lighting)

9ـ روشنایی محوطه                                    (Switch yard lighting)

10ـ تأسیسات زمین كردن و حفاظت در مقابل صاعقه(shield wire)

  • سوئیچگیر

اساسی ترین قسمت یك پست فشار قوی سوئیچگیر می باشد كه اكنون به شرح مفصل قسمتهای مختلف سوئیچگیر می پردازیم .

1ـ3) باسبار یاشین (BUS BAR)

تعریف شین : وسیله ایست جهت جمع و توزیع انرژی الكتریكی بصورت همزمان بدین معنی كه فیدرهای ورودی و خروجی و سیم ها و كابلهای یك پست و همچنین ترانسفورماتورها و سایر تجهیزات یك سوئیچگیر تحت یك ولتاژ ثابت بوسیله یك هادی به نام شین در هر فاز به هم اتصال می یابند . می توان گفت كه تمام انرژی ها و ترانسفورماتورها و سیمها و كابلهای یك نیروگاه یا یك تبدیلگاه كه ولتاژ مساوی دارند با یك شمش یا یك رسانا بنام شین در هر فاز بهم وصل می‌شوند . شین وسیله جمع آوری و پخش انرژی در آن واحد است .

جنس شین ممكن است از مس یا آلومینیم باشد آلومینیم در برابر مس دارای خواص به شرح زیر است ك استقامت استاتیكی آلومینیم از مس بیشتر است . تحمل مكانیكی مس و آلومینیم باهم برابر است .

ازدیاد درجه حرارت به واسطه ازدیاد شدت جریان و یا جریان اتصال كوتاه در

آلومینیم كمتر است . آلومینیم درموقع جرقه زدن و سوختن ایجاد خاكستر زیاد نمی كند و چون جسم باقیمانده هادی الكتریسیته نمی باشد به مقره ها و پایه های عایقی شین آسیب نمی رساند .

مس درمقابل بخار گوگرد خیلی حساس است و  معایب مهم آلومینیم : اكسیداسیون سطحی ، فرورفتن در اثر فشار و اثر الكترولیتی شدید . در جداول1و2 مهمترین مشخصات و خواص فلز و آلومینیم و مس آورده شده است .

1ـ1ـ3) انواع شین از نظر شكل ظاهری

1ـ شین تخت یا تسمه ای كه معمولاً از جنس مس می باشد و بیشتر در سطح ولتاژ 20kv مورد استفاده قرار می گیرد از مزایای این توع شین این است كه اتصالات و برقراری انشعابات به سهولت و بدون استفاده از كلمپ مخصوص انجام می پذیرد .

2ـ شین طنابی : كه هم جنس مس و آلومینیم ساخته می شود . شكل ظاهری آن شبیه س

قیمت فایل فقط 6,000 تومان

خرید

برچسب ها : پستهای فشار قوی , پست فشارقوی , كلیدهای فشار قوی باسبار یا شین , انواع پست های فشار قوی , برق فشار قوی , ترانسفورماتور قدرت , معرفی پستهای فشار قوی , ترانس زمین , برق و قدرت

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر