مقدار فاضلابهای خانگی بستگی زیادی به مقدار مصرف سرانه آب در شهر دارد، اما عواملی از قبیل آب دادن به باغچهها و تبخیر سبب میشوند كه مقدار فاضلاب كمتر از مقدار مصرف آب باشد از سوی دیگر، نشت آبهای زیرزمینی به لولههای فاضلاب و مخلوط شدن غیرمجاز قسمتی از آب باران با فاضلاب خانگی در شبكههای مجزا، سبب افزایش مقدار فاضلاب خانگی میشود
قیمت فایل فقط 2,900 تومان
سیستمهای جمعآوری و دفع فاضلاب
فاضلاب خانگی خالص عبارت است از فاضلاب دستگاههای بهداشتی خانهها مانند توالتها، دستشوییها، حمامها، ماشینهای لباسشوی و ظرفشویی، پساب آسپزخانهها و یا فاضلاب حاصل از شستشوشی قسمتهای گوناگون خانه. معمولاً خواص این فاضلابها در سطح یك كشور یكسان است، ولی غلظت آن به مقدار مصرف سرانه آب در شهرها بستگی دارد.
در شبكه فاضلابهای شهری، آنچه كه فاضلاب خانگی نامیده علاوه بر فاضلاب خانگی خالص دارای مقدار فاضلاب حاصل از مغازهها، فروشگاهها، تعمیرگاهها و رستورانها نیز است كه اجباراً از سطح شهر بطور پراكنده وارد كانالهای فاضلاب میشوند.
خواص فاضلابهای صنعتی و پساب كارخانهها كاملاً بستگی به نوع فرآورده كارخانه دارد. با توجه به این موضوع، مهمترین تفاوتهای فاضلاب صنعتی و فاضلاب خانگی عبارتند از:
الف) امكان وجود مواد و تركیبات شیمیایی سمی در فاضلابهای صنعتی بیشتر است.
ب) فاضلاب صنعتی، خاصیت خورندگی و درجه اسیدی بیشتری دارد.
ت) امكان وجود موجودات زنده در فاضلاب صنعتی كمتر است.
تنها بخشی از فاضلابهای صنعتی وجود دارد كه در اكثر كارخانهها دارای خاصیتی كم و بیش یكسان است. این فاضلاب، حاصل از تشكیلات خنك كننده كارخانههاست. میزان آلودگی این فاضلاب به تعداد دفعات استفاده از آب در قسمتهای خنك كننده بستگی دارد. معمولاً آلودگی فاضلاب این بخش كمتر از آلودگی فاضلاب سایر قسمتهای كارخانه است و بیشتر آلودگی آن نیز به علت وجود مواد نفتی و روغنی است.
فاضلابهای صنعتی ناشی از بارندگی، ذوب یخها و برفهای نقاط بلند است. این فاضلابها به علت جاری شدن در سطح زمین و تماس با آشغالهای روی زمین و شستشوی سطح خیابانها و پشتبامها آلوده شده و همچنین مقداری مواد آلی و معدنی به آنها اضافه میشود. لذا، در شروع بارندگی درجه آلودگی فاضلابهای سطحی زیاد و پس از پاك شدن سطح بارش از مقدار آلی آن كاسته میشود.
مقدار فاضلابهای خانگی بستگی زیادی به مقدار مصرف سرانه آب در شهر دارد، اما عواملی از قبیل آب دادن به باغچهها و تبخیر سبب میشوند كه مقدار فاضلاب كمتر از مقدار مصرف آب باشد. از سوی دیگر، نشت آبهای زیرزمینی به لولههای فاضلاب و مخلوط شدن غیرمجاز قسمتی از آب باران با فاضلاب خانگی در شبكههای مجزا، سبب افزایش مقدار فاضلاب خانگی میشود.
قیمت فایل فقط 2,900 تومان
برچسب ها : سیستمهای جمعآوری و دفع فاضلاب , روژه , پژوهش , شهرسازی , معماری , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق , , Wastewater collection and disposal systems